My Twitter Feed

17 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Προϋπολογισμός της αποτυχίας” -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Η Ειρήνη για τον προϋπολογισμό -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Συγκέντρωση κατά της ακρίβειας -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Γεωργαντάς: Κλειδί η συνεργατικότητα -

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Άρωμα γιορτών στη πόλη του Κιλκίς -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

Δώστε κι άλλα λεφτά για τη Γεωργία -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

“Δούρειος Ίππος αλώνει το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις -

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2022

Ενίσχυση 60 εκατ. για λιπάσματα

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά, του αναπληρωτή Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου, χορηγείται σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις κρατική ενίσχυση με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής «Προσωρινό πλαίσιο για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό την στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία».

Η ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ και καλύπτει σε ποσοστό 40% την αύξηση του συνολικού κόστους στην τιμή αγοράς των λιπασμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, γεωργικών εκμεταλλεύσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα.

Οι ενισχύσεις βάσει της παρούσας δεν χορηγούνται σε επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις από την ΕΕ.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο ανέρχεται σε ποσοστό 10,95% των παραστατικών για την αγορά λιπασμάτων που έχουν γίνει το χρονικό διάστημα από 1/10/2021 έως και 30/9/2022.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Αρμόδιος φορέας για την χορήγηση της ενίσχυσης της παρούσας είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ο οποίος διενεργεί διασταυρωτικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δικαιούχοι που περιλαμβάνονται στο αρχείο που έχει αποστείλει η Α.Α.Δ.Ε. έλαβαν άλλες κρατικές ενισχύσεις που υπερβαίνουν το ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό των 250.000 ευρώ ανά ενιαία επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι είχαν περιθώριο έως και τις 2 Δεκεμβρίου να αναρτήσουν στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Α.Α.Δ.Ε. τα παραστατικά αγοράς λιπασμάτων για τη χρονική περίοδο μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2021 και 30ης Σεπτεμβρίου 2022.

Σχολιάστε