My Twitter Feed

15 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για την επίλυση ενός προβλήματος -

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

Η “καραμπόλα” έφερε τραγωδία! -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Τσιτουρίδης: Αναγκαίες οι εκλογές -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Δέσμευση για το Φεστιβάλ Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

AKE: Όλα για το νοσοκομείο μας -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Προτάσεις σε Γεωργαντά για τα Φ/Β -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Δράση ΝΕ ΠΑΣΟΚ στο Π. Αγιονέρι -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Το δράμα μητέρας ενός παιδιού ΑμεΑ -

Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022

Για την επίλυση ενός προβλήματος

Με αφορμή το τραγικό συμβάν όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νομό Κιλκίς, η ΕΡΤ αναδεικνύει το πρόβλημα και με τη βοήθεια ειδικών παρουσιάζει τις προτεινόμενες λύσεις για τον περιορισμό του πληθυσμού.

Ο Γιώργος Χουρσεΐδης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Πλαγιάς, από την οποία κατάγονταν το ένα από τα δυο τραγικά θύματα, μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” για το πώς συνέβη το δυστύχημα, ενώ ο καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ, Χρήστος Βλάχος, εστίασε στο γεγονός ότι είναι λάθος η πολιτική βιολογικής κτηνοτροφίας για τα αγριογούρουνα.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε “εκρηκτική” την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην Ελλάδα την τελευταία διετία, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης διαχείρισης της άγριας πανίδας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ειδικό “είναι παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση των αγριογούρουνων” τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να “απομακρυνθούν” τα αγριογούρουνα. “Για να δοθεί λύση πρέπει να γίνει χαρτογράφηση των μεγάλων πυκνοτήτων”, πρόσθεσε ο κ. Βλάχος.

Από την πλευρά του ο Κωνταντίνος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδηγικής συμπεριφοράς, τόνισε ότι δεν μπορούμε όταν οδηγούμε να αποφύγουμε ένα ζώο. “Ζητούμενο είναι να ακινητοποίησουμε το αυτοκίνητο και όχι να αποφύγουμε το ζώο. Σε διαφορετική περίπτωση θα βγούμε εκτός δρόμου” είπε και πρόσθεσε: “Στο επαρχιακό δίκτυο πάμε πάρα πολύ αργά και προετοιμαζόμαστε για να συμβεί κάτι”.

Κι όλα αυτά, την ώρα που πληθαίνουν καθημερινά τα περιστατικά με τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που γίνονται με αγριογούρουνα, τα οποία αναζητώντας τροφή κυκλοφορούν σε αγέλες σε επαρχιακούς δρόμους και αγροτικές περιοχές.

Κι ένα σχόλιο του ΚΙΛΚΙΣ24: Η ενοχοποίηση ζώων που ψάχνουν για τροφή και οι προτάσεις τύπου “τελικής λύσης” για εξολόθρευση πληθυσμών, που ακούγονται κατά κόρο αυτές τις μέρες, δεν προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα. Για το σοβαρό αυτό θέμα ας δούμε τι κάνουν άλλα πολιτισμένα κράτη στην Ευρώπη και όχι μόνο: Φράζουν τη πρόσβαση των ζώων στους δρόμους τοποθετώντας προστατευτικά πλέγματα δεξιά κι αριστερά. Εδώ, στο τόπο που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, γιατί δεν το προτείνει κανείς;

Σχόλια
One Response to “Για την επίλυση ενός προβλήματος”
  1. Ο/Η Ghost1924 λέει:

    Δεν το προτείνει κανείς γιατί κοστίζει. Όσο για τους οδηγούς, θέλουν να πηγαίνουν με 150 σε επαρχιακούς δρόμους…Καλά για τους κυνηγούς τι να πει κανείς! Να τα σκοτώσουμε λέει και να τα δώσουμε σε ιδρύματα.. οι τύποι είναι εκτός πραγματικότητας όπως πάντα.. αλλά από αυτούς οκ, δεν περιμένω κάτι καλύτερο.. άνθρωπος που σκοτώνει για χόμπι δεν έχει γιατρειά!

Σχολιάστε