My Twitter Feed

16 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συγκέντρωση κατά της ακρίβειας -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Γεωργαντάς: Κλειδί η συνεργατικότητα -

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Άρωμα γιορτών στη πόλη του Κιλκίς -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

Δώστε κι άλλα λεφτά για τη Γεωργία -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

“Δούρειος Ίππος αλώνει το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις -

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2022

Η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022

Κάτι κινείται για τον Βοτανικό! -

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Συγκέντρωση κατά της ακρίβειας

Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, “στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2023 και απαιτώντας τη ζωή που μας αξίζει” διοργανώνουν στο Κιλκίς εργατικά σωματεία και ο Σύλλογος Γυναικών.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Πλατεία Λατσιών, όπου λειτουργεί και η Λαϊκή Αγορά.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα ο Σύλλογος Γυναικών τονίζει και τα εξής:

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Ενώ στενάζουμε από την ακρίβεια βιώνοντας το άγχος πως θα τα βγάλουμε πέρα μ’ ένα μισθό ή ένα εισόδημα που δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών μας,
ενώ τα παιδιά μας είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα σε επικίνδυνα και παγωμένα σχολεία,
ενώ είμαστε υποχρεωμένες να χρυσοπληρώνουμε τα ιδιωτικά μεγαθήρια αφού τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στενάζουν κάτω από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές,
ενώ βιώνουμε την εργοδοτική βία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με εξουθενωτικά ωράρια που κάνουν τη ζωή μας λάστιχο,
ενώ αντιμετωπίζουμε την απουσία δημόσιων και δωρεάν δομών για την προστασία και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, τη στιγμή που ΜΚΟ και ιδιώτες έχουν στήσει φαγοπότι δραστηριοποιούμενοι σ’ αυτούς τους τομείς,
ενώ βγάζουν στο σφυρί με τους πλειστηριασμούς τα σπίτια μας και τις ζωές μας,

Ο κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση για το 2023
φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες μας, ξεζουμίζει εμάς και τα παιδιά μας για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι φόροι προβλέπονται να φτάσουν τα 50 δις ευρώ και από αυτά το 96% θα το πληρώσουμε εμείς οι λαϊκές οικογένειες.
Την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ για την στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων και τους χαρίζει 871 εκατομμύρια από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, φέρνει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.
Δε δεχόμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα
Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.
Δεν τσιμπάμε στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου και συντήρησης» και «κυβερνητικής εναλλαγής» που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους και της απολυμένες των εργοστασίων Αλουμιλ, Κλεμαν και Πυραμις. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που μέσα σε αυτές τι συνθήκες έμειναν χωρίς δουλειά και παλεύουν στην κυριολεξία για την επιβίωση.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και τη δράση μας,
πυκνώνοντας το ποτάμι της συλλογικής πάλης

Η ΟΓΕ σε καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε:

  • Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, για να μπορέσουμε οι γυναίκες να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη.
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
Σχολιάστε