My Twitter Feed

27 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Δεν δίνουν λύσεις για το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2022

Τιμή στα τρία μαρτυρικά χωριά -

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2022

Γεωργαντάς:Επάρκεια λιπασμάτων -

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2022

Αγώνας για το Βοήθεια στο Σπίτι -

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2022

ΚΚΕ: Δώστε λεφτά για τη Παιδεία -

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2022

Ψηφιακό το Σπήλαιο με 3,3 εκατ.! -

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2022

Παιονία: Καμπανάκι για τη Παιδεία -

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2022

ΕΛΜΕ: Καλύψτε επιτέλους τα κενά -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Πολλά πρέπει ν` αλλάξουν…

…στα νοσοκομεία του Κιλκίς.

Του Δημήτρη Αγαθόπουλου*


Ουκ ολίγες φορές ασκήσαμε καλοπροαίρετα την κριτική μας στα τεκταινόμενα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και γενικότερα για τα θέματα υγείας σε επίπεδο νομού.

Κρίνουμε ότι η όποια κριτική, ακόμη και αν είναι καθ’ υπερβολή, συμβάλει ή θα έπρεπε να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών στα υγειονομικά ιδρύματα του νομού μας.

Με αυτήν την λογική και αυτήν την διάθεση προσπαθούμε να βελτιώσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, την κατάσταση στις δομές και στο υπάρχον υγειονομικό προσωπικό.

Τις περισσότερες όμως φορές δεχθήκαμε επικριτικά σχόλια από υπεύθυνα και μη υπεύθυνα πρόσωπα ότι η όποια κριτική μας γίνεται με μοναδικό κριτήριο την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητώντας τις περισσότερες φορές τα λεγόμενά μας. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μας εάν δεν τεκμηριώναμε κάθε φορά τις αναφορές μας σε πρόσωπα και πράγματα. Και αυτό κάνουμε κάθε φορά.

Πρόσφατα ήρθε μία πολύ ενδιαφέρουσα τοπική δημοσκόπηση από την νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για να δικαιώσει τις κριτικές που ασκήσαμε κατά καιρούς. Εν τι πράγματι πλέον οι ερωτηθέντες συντοπίτες μας ανέδειξαν ως πρώτο πρόβλημα για τον τόπο μας την λειτουργία των νοσοκομείων του νομού μας και την ανασφάλεια που βιώνουν σε θέματα υγείας.

Δεν επιχαίρουμε για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι δεν μπορούν με οποιαδήποτε επικοινωνιακά τεχνάσματα να κρύψουν την πραγματικότητα και αυτή είναι σκληρή και αμείλικτη.

Οι μειωμένοι προϋπολογισμοί, οι ελλείψεις προσωπικού, η εμμονή στην συνεχιζόμενη αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, το κλίμα φοβίας μεταξύ των εργαζομένων, οι απαρχαιωμένες υποδομές, η υποβάθμιση του ΕΣΥ με ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του και άλλα πολλά, είναι οι αιτίες και δεν μπορούν να κρυφτούν διότι τα βιώνει ο πολίτης στην καθημερινότητά του.

Η αλλαγή πολιτικής είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να την αλλάξει.

Μια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να δώσει ελπίδες με πρωταρχικό μέλημα την ολόπλευρη αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

*Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς

Σχόλια
One Response to “Πολλά πρέπει ν` αλλάξουν…”
  1. Ο/Η ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ λέει:

    Επιβεβαιώνω τα περί κλίματος φοβίας μεταξύ των εργαζομένων και προσθέτω το διοικητικό πραξικόπημα που υπήρξε σε βάρος υπαλλήλου την εποχή ενός νέου σε ηλικία Διοικητή αλλά ,συγκαλύφτηκε και από τους επόμενους Διοικητές συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού.

Σχολιάστε