My Twitter Feed

14 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Γεωργαντάς: Κλειδί η συνεργατικότητα -

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Άρωμα γιορτών στη πόλη του Κιλκίς -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

Δώστε κι άλλα λεφτά για τη Γεωργία -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

“Δούρειος Ίππος αλώνει το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις -

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2022

Η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022

Κάτι κινείται για τον Βοτανικό! -

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Εκδηλώσεις για τους νέους αγρότες -

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Γεωργαντάς: Κλειδί η συνεργατικότητα

«Κλειδί» για την εξέλιξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη σύγχρονη εποχή, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, την συνεργατικότητα, καθώς “μέσα από αυτή δημιουργούνται οι ισχυροί δεσμοί που έχει μια οικογένεια, ενώ παράλληλα και τα μέλη μιας αγροτικής οικογένειας μπορούν πλέον να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα, όπως είναι οι Ομάδες Παραγωγών”.

Σε ομιλία του στο “Family Business Summit 2022”, ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στα συνεργατικά σχήματα και ιδιαίτερα στις Ομάδες Παραγωγών, είπε ότι μπορούν να εξελιχθούν «σε σύγχρονες οικογένειες αγροτικής παραγωγής» και κάλεσε τους ασχολούμενους με τον πρωτογενή τομέα να αξιοποιήσουν κάθε πρόγραμμα και κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από κοινοτικούς αλλά και εθνικούς πόρους, καθώς και τη μειωμένη φορολογία που έχει προβλέψει η κυβέρνηση για τα συνεργατικά σχήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς και στην ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο μέσα από τα Δημόσια ΙΕΚ όσο και μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα (Γεωργικών Συμβούλων και AKIS), σημειώνοντας ότι «το μέλλον πρωτογενούς παραγωγής βρίσκεται στις νέες τεχνολογίες, στη μετάβαση στη νέα εποχή της καινοτομίας και των σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών.

Σχολιάστε