My Twitter Feed

13 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δώστε κι άλλα λεφτά για τη Γεωργία -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

“Δούρειος Ίππος αλώνει το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις -

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2022

Η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 2022

Κάτι κινείται για τον Βοτανικό! -

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Εκδηλώσεις για τους νέους αγρότες -

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Τιμήθηκε η μνήμη του Γ. Πολυχρονίδη -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Για υποκλοπές και τράπεζες -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Δώστε κι άλλα λεφτά για τη Γεωργία

Την πρόσθετη χρηματοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ζήτησε με παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που έγινε στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση των εκτάκτων μέτρων της ΚΟΑ, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι αποδείχθηκε πώς δεν επαρκούσαν καθώς η ενεργειακή κρίση δεν έχει μετριαστεί και ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης δεν έχει απομακρυνθεί.

Υπό το πρίσμα αυτό ο Έλληνας υπουργός, όπως και άλλοι ομόλογοί του, ζήτησε να γίνει χρήση του γεωργικού αποθεματικού 2023. Πρότεινε δε, να εξεταστεί η έκτακτη παρέμβαση της Επιτροπής μέσα στο έτος με πρόσθετα μέτρα, καθώς οι εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά στην παραγωγή και στη σταθερότητα των αγορών δεν είναι ευοίωνες.

«Ο γεωργικός τομέας είναι αντιμέτωπος με τις σωρευτικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την τιμή του φυσικού αερίου και των λιπασμάτων, των απαιτήσεων της Πράσινης Συμφωνίας και των ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της Ένωσης με τρίτες χώρες. Οι όποιες αποφάσεις μας για έκτακτη χρηματοδότηση πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές χωρίς περιττούς περιορισμούς. Η γεωργία στην Ένωση πρέπει να στηριχθεί, καθώς η επισιτιστική μας ασφάλεια είναι η βάση για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, περιβαλλοντική ή οικονομική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Επιπρόσθετα, ο Έλληνας υπουργός, τόνισε ότι η εφαρμογή των Στρατηγικών Σχεδίων αποτελεί πρόκληση για τα κράτη μέλη, ιδιαίτερα κατά το πρώτο έτος, όπου η εφαρμογή τους θα επηρεάζεται άμεσα από την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση. Προς τούτο ζήτησε να υπάρχει δυνατότητα οι όποιες διορθώσεις και τροποποιήσεις να εφαρμόζονται με ευελιξία και χωρίς γραφειοκρατικούς περιορισμούς.

Σχολιάστε