My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Προς διευθέτηση το θέμα ΑΕΠΙ

tonikidis-panagiotopoulosΤι είπε ο Π.  Τονικίδης στον Π.  Παναγιωτόπουλο.

Ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλαπλάσιους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. φαίνεται  να παίρνει το δρόμο μιας ρεαλιστικής διευθέτησης.

Την περασμένη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, με βασικό θέμα της συνάντησης ήταν τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών της καλλιτεχνικής παραγωγής, ένα ζήτημα που  έχει καταγραφεί ως «θέμα ΑΕΠΙ».

Η συνάντηση ήταν σε συνέχεια πρωτοβουλίας που πήρε εδώ και καιρό το Επιμελητήριο Κιλκίς για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης σε ένα θέμα, που οι στρεβλώσεις του προκαλούν παρενέργειες με οδυνηρά  αποτελέσματα σ’ έναν πολυπληθή επιχειρηματικό κλάδο, αυτόν της αναψυχής και εστίασης.

Το ζήτημα κατά τη συνάντηση της Κ.Ε.Ε.Ε. με τον υπουργό Πολιτισμού το ανέπτυξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και αντιπρόεδρος της Ένωσης, Π.Τονικίδης, ο οποίος παρέθεσε επιγραμματικά όλες τις παραμέτρους ενός θέματος με δαιδαλώδεις  παραμέτρους  και καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

«Το ζήτημα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, όπως είπε, σήμερα ταλαιπωρεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Σήμερα, τόνισε ο κ. Τονικίδης, διαμαρτύρονται τόσο οι πνευματικοί δημιουργοί όσο και οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν το καλλιτεχνικό τους προϊόν. Αυτό το γεγονός δημιουργεί στρεβλώσεις, που  κάποια στιγμή πρέπει να θεραπευθούν».

Ο κ. Τονικίδης ανέφερε στην εισηγητική του ενημέρωση ότι θα πρέπει να ισχύσει ό,τι ακριβώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών και συμφωνία ανάλογα με την περίπτωση. «Είναι αδιανόητο τα τιμολόγια των Εταιριών Πνευματικής Ιδιοκτησίας να είναι  ενιαία για Μύκονο και για ένα μικρό χωριό στην ηπειρωτική χώρα».

Μετά την εισήγηση του κ. Τονικίδη συμφωνήθηκε η σύσταση μιας Εθνικής Επιτροπής η οποία θα εξετάσει το ζήτημα και θα υποβάλλει τις προτάσεις της μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2014. Κομβικό σημείο στα πορίσματα της Επιτροπής  θα  είναι και ο έλεγχος λειτουργίας των διαφόρων Εταιριών είσπραξης ποσών από τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση με  τον Υπουργό Πολιτισμού για το θέμα ήταν η συνέχεια της ενημερωτικής σύσκεψης στη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων της  χώρας στο Κιλκίς. Τότε την  ενημέρωση είχε πραγματοποιήσει η δικηγόρος Αθηνών  κ. Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, την οποία προσέλαβε η Κ.Ε.Ε.Ε. ως εξειδικευμένη στο θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Σχολιάστε