My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα

Σφοδρή δυσαρέσκεια επικρατεί στο μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Εκτός από τον Κιλκισιώτη Γιώργο Γεωργαντά, που παρέμεινε υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο νέο 59μελές κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν μόνο άλλα 5 πολιτικά πρόσωπα απ` όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη: Ο Σταύρος Καλαφάτης (Θεσσαλονίκη) που επιστρέφει στο «Διοικητήριο» μετά από 12 χρόνια, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ως υπουργός Άμυνας (Καβάλα), ο Κ. Καραμανλής ως υπουργός Υποδομών (Σέρρες), η Φωτ. Αραμπατζή ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (Σέρρες) και ο Απ. Βεσυρόπουλος ως υφυπουργός Οικονομικών (Ημαθία).

Όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές, σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας, στην οποία η ΝΔ έχει παραδοσιακά ισχυρή επιρροή, δεν είναι καθόλου ασήμαντο για τις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα για τους ανθρώπους που βρίσκονται πέριξ των κυκλωμάτων εξουσίας, η υποβάθμιση αυτή του πολιτικού προσωπικού της.

Όπως λένε τα γαλάζια στελέχη στη “συμπρωτεύουσα”, δεν είναι και ό,τι ευτυχέστερο να συνειδητοποιεί κανείς ότι οι δέκα βουλευτές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό ως ικανοί να πληρώσουν μόνο τη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης!

Κι όσο τα περιφερειακά στελέχη, τονίζουν ότι η απουσία τους από τη κυβέρνηση στερεί από αυτήν ακούσματα, γνώση και βιώματα για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της εκτός Αθηνών Ελλάδας. Και, φυσικά, οι κάθε είδους παράγοντες, που σχετίζονται με τα κυκλώματα εξουσίας, χάνουν τις προσβάσεις τους σε κρίσιμα κέντρα.

Σε τελική δε ανάλυση, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πολύ σύντομα η δυσαρέσκεια θα αρχίσει να παράγει αντιδράσεις, τόσο σε εσωκομματικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο…

Σχολιάστε