My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τοποθέτηση για ΧΑ και νομοσχέδιο

(Βίντεο) Τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, του πλαισίου επιλογής των διοικήσεων του δημοσίου τομέα και διαφόρων ρυθμίσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκανε η βουλεύτρια του Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία της με την ιστορική απόφαση καταδίκης της ΧΑ, ψέγοντας, όμως, όσους προσπαθούν να την κεφαλαιοποιήσουν λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτοί που σήμερα πάνε να καπηλευτούν τη χθεσινή δικαίωση, θυμήθηκαν να μας πουν με περηφάνια ποιός έβγαλε από το συρτάρι τις 32 ποινικές υποθέσεις για μέλη της ΧΑ για να ξεκινήσει η δίκη, αλλά ξεχνούν να πουν ότι αυτοί οι ίδιοι τις κρατούσαν κλεισμένες στο συρτάρι μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οπότε και αναγκάστηκαν να τις βγάλουν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Ξεχνούν επίσης, ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πήγαν να διορίσουν στη Βουλή την τότε υπόδικη και τώρα ένοχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ελένη Ζαρούλια».

Συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι ξεχνούν τις πράξεις τους όμως «… ο κόσμος θυμάται πολύ καλά τους Μπαλτάκους που συνομιλούσαν με τη ΧΑ όλα αυτά τα χρόνια».

Συνδέοντας αυτή την ιστορική μέρα με την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια τόνισε ότι οι επικίνδυνες λογικές που ακούστηκαν στη Bουλή ότι «Έλληνας δεν γίνεσαι, παρά μόνο γεννιέσαι», αλλά και οι ανεπίτρεπτες δηλώσεις της δημοσιογράφου Μάνδρου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τη Μάγδα Φύσσα και τις γυναίκες του Περάματος πρέπει να απομονωθούν, γιατί τέτοιες δηλώσεις εκτρέφουν τον φασισμό. Επεσήμανε δε, ότι τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη όσο και διάφορες οργανώσεις έχουν ενστάσεις ως προς το αμερόληπτο της διαδικασίας, αλλά και την αυστηροποίηση των διαδικασιών και την ταξική μεροληψία.

Σε ό,τι αφορά στα άρθρα του νομοσχεδίου που καθορίζουν το πλαίσιο της επιλογής των διοικήσεων του δημοσίου τομέα θύμισε στην ολομέλεια την κατάργηση του μητρώου επιτελικών στελεχών και την αντικατάστασή του, στην ουσία, με το μητρώο κομματικών στελεχών της ΝΔ λέγοντας εμφατικά ότι «το κράτος εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί υπό καθεστώς μόνιμης παρέκκλισης από τις αρχές της αξιοκρατίας και της χρηστής διαδικασίας».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ιδεολογική αγκύλωση της κυβέρνησης για την καταστρατήγηση της απλής αναλογικής και κατά συνέπεια του ρόλου των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων υπέρ των ολιγομελών και πλήρως ελεγχόμενων Οικονομικών Επιτροπών. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεπεράσει την παροιμιώδη αδράνειά της όσον αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρήνη Αγαθοπούλου

Σχόλια
One Response to “Τοποθέτηση για ΧΑ και νομοσχέδιο”
  1. Ο/Η Γεώργιος λέει:

    Προτού να κατηγορήσετε άλλους ξεκινήστε από τόν εαυτό σάς.
    Πείτε μου λυγο,ο ΣΥΡΙΖΑ ψιφισε τούς νόμους για την ιθαγένεια στους Ελληνοποντιους για νά αποδείξουν ότι είναι Έλληνες από τό Πόντο πρέπει νά πάνε για επανέλεγχο και νά βρουν τά χαρτιά
    Από το 1920;;;;;; Ναι η όχι;;;;!!!!

Σχολιάστε