My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Επαναξιολογούνται οι διοικητές;

Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός “Βηματοδότης” της εφημερίδας ΒΗΜΑ, επικαλούμενος συνομιλία με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, η κυβέρνηση περνάει από “κόσκινο” τις 111 διοικήσεις νοσοκομείων, αναγνωρίζοντας εμμέσως πως κάποιες απ΄ αυτές δεν έχουν αποδώσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα libre.gr, “ο θόρυβος που ξέσπασε από την οικτρή κατάσταση στην λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς, με καταγγελίες όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται πως έχει συνέχεια, καθώς διαπιστώνεται πως αρκετές από τις διοικήσεις που είχαν τοποθετηθεί …σε περιφερειακά νοσοκομεία αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές στη διαχείριση της πανδημίας”.

Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για καθυστερημένη αξιολόγιση, καθώς “είναι γνωστό πως αρκετά νοσοκομεία βρέθηκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση με ελλείψεις σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, ακόμα και σε αναλώσιμα απολύτως χρήσιμα για την αντιμετώπιση των χιλιάδων εισαγωγών ασθενών Covid”.

Ο διορισμός διοικήσεων στα νοσοκομεία είχε προκαλέσει σωρεία καταγγελιών και πριν από περίπου ένα χρόνο καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών κρίθηκε από την αντιπολίτευση πως τοποθετήθηκαν με κομματικά κριτήρια, ενώ σάλο είχε προκαλέσει και η απόφαση να διοριστεί 80χρονος στο νοσοκομείο Καρδίτσας (με υπόσχεση του πρωθυπουργού πριν τις εκλογές), η οποία και ματαιώθηκε.

Τι γράφει ο “Βηματοδότης”

Ας αρχίσω σήμερα με ένα θέμα που αφορά την καλή λειτουργία των νοσοκομείων και κυρίως των νοσοκομείων αναφοράς καθώς και των νοσοκομείων περιφέρειας. Πρωτίστως, θα πρέπει να ξέρετε ότι την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων την έχουν οι διοικητές αυτών, οι αναπληρωτές διοικητές και οι υποδιοικητές. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι ορισμένοι απ΄αυτούς, δεν ανταποκρίθηκαν, όπως έπρεπε, στο ρόλο τους και στα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα στα νοσοκομεία που διοικούν να δημιουργούνται προβλήματα.

Τι θα γίνει; Όπως μου είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης από τη νέα χρονιά θα αρχίσει η αξιολόγηση και των 111 διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ξεκινώντας (κατά πάσα πιθανότητα) από τους διοικητές των νοσοκομείων περιφέρειας. Απλώς υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τον νόμο 4633/2019 άρθρο 35 όλοι οι διοικητές, οι αναπληρωτές τους και οι υποδιοικητές υπέγραψαν σύμφωνο αποδοτικότητας.

Δηλαδή υπέγραψαν ότι συμφωνούν να αξιολογηθεί η ικανότητά τους από ειδική επιτροπή… Εκείνο που θέλω να θυμίσω είναι ότι με τον διορισμό των 111 διοικητών υπήρξαν τότε και δεύτερες σκέψεις. Για παράδειγμα έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις έξι επιλεγέντων (την πρώτη φορά) και τοποθετήθηκαν νέοι. Ακόμα ανακλήθηκε η εντολή διορισμού άλλων επτά διοικητών και αναπληρωτών διοικητών. Και τούτο παρά τις τότε ανακοινώσεις ότι το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών.

Σχολιάστε