My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Δήλωση για τον ανασχηματισμό

“Η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής αναβαθμίστηκε, αλλά η Ισότητα εξαφανίστηκε από τις κυβερνητικές πολιτικές”, τονίζει η αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε δήλωσή της για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, που έχει ως εξής:

“Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης τελικά ήταν μία από τα ίδια: Με έναν ακόμη πιο σκληρό πυρήνα δεξιών στελεχών, η Κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τις πολιτικές της. Καταστολή, ακραίος νεοφιλελευθερισμός, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα των πάντων και ανεργία. Κυβερνητικά στελέχη με σωρεία εσκεμμένων ψευδών αναφορών στα βιογραφικά τους, με παραλείψεις και δήθεν αστοχίες, είτε διατήρησαν την θέση τους είτε αναβαθμίστηκαν ως άριστοι των αρίστων. Υπουργοί και υφυπουργοί που στο ενεργητικό τους έχουν ασκήσει αναποτελεσματική πολιτική και έχουν αξιολογηθεί αρνητικά από τους πολίτες ως προς το κυβερνητικό τους έργο παρέμειναν ακλόνητοι.

Μια από τις σημαντικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος είναι η αναβάθμιση της μέχρι πρότινος Γενικής Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρίας Συρεγγέλα, σε Υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας. Η ίδια η κ. Συρεγγέλα αναβαθμίστηκε και έχει τις θερμότερες ευχές μας, αλλά οι πολιτικές ισότητας των φύλων – που ήδη είχαν υποβαθμιστεί από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη – εξαφανίστηκαν ολοσχερώς. Για τη συντηρητική παράταξη, πλέον και με τη βούλα, γυναίκα σημαίνει μόνο μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γυρνά την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Η απαράδεκτη αυτή οπισθοδρόμηση, ο ευτελισμός και η απαξίωση των κατακτήσεων των γυναικείων και φεμινιστικών κινημάτων όλων αυτών των ετών, μας βρίσκει απέναντι. Να είναι σίγουρη η Κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Η ισότητα των φύλων και οι συμπεριληπτικές πολιτικές, μπορεί να μην είναι στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη αλλά είναι στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με τις ευλογίες της κυβέρνησής του, ωθεί την χώρα, όχι μόνο να παραμείνει στις τελευταίες θέσεις ως προς τα ζητήματα ισότητας, αλλά στρέφεται και εναντίον των γυναικών,  εξοβελίζοντας από το βεληνεκές του ό,τι αφορά στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Ας μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης αυτή του την επιλογή και η κ. Συρεγγέλα τον τρόπο που θα ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα. Αναμένουμε.”

Σχολιάστε