My Twitter Feed

22 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νερό από Μπέλλες στις Μουριές -

Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2022

Υποψήφιοι για τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 21 Απριλίου, 2022

Ξεκινά υπογειοποίηση σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022

Τα απίστευτα ενός αγώνα θρίλερ! -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Τρεις ποιητές μας σε ανθολογία -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Αρχή εργασιών Φ.Α. στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022

Συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση -

Κυριακή, 17 Απριλίου, 2022

Επισφαλής βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Νερό από Μπέλλες στις Μουριές

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κιλκίς, η υδροδότηση του Σ.Σ. Μουριών με νερό από τις πηγές του Μπέλλες, πάγιο αίτημα των κατοίκων της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, έγινε πλέον πράξη.

Με τη μέθοδο της υδρομάστευσης η ΔΕΥΑΚ συγκέντρωσε το νερό από πηγές του ορεινού όγκου και στη συνέχεια κατασκεύασε αγωγό δυόμισι χιλιομέτρων ο οποίος συνδέθηκε με το υφιστάμενο δίκτυο και θα τροφοδοτεί με το νερό των πηγών το Σ.Σ. Μουριών.

Η καλλιέργεια των πηγών και η κατασκευή του νέου αγωγού απαλλάσσει κι από μια δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση τη ΔΕΥΑΚ καθώς το κόστος ρευματοδότησης της γεώτρησης, από όπου και υδροδοτείτο ο οικισμός, ανερχόταν ετησίως σε 70.000ευρώ.

Με το έργο που υλοποιήθηκε στην περιοχή και η αξία του αποτιμάται σε 100.000 ευρώ η ΔΕΥΑΚ μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της γεώτρησης η οποία εφεξής θα χρησιμοποιείται επικουρικά για την κάλυψη των απαιτήσεων σε νερό.

Τα υδραυλικά έργα του νέου αγωγού επιθεώρησαν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Καραμπίδη επισκεπτόμενοι μαζί με τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη και τον πρόεδρο του Σ.Σ. Μουριών Δημήτρη Σεμερτζόγλου τις εγκαταστάσεις των φρεατίων ελέγχου που υποστηρίζουν την τεχνική κατασκευή.

Σχολιάστε