My Twitter Feed

4 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποντιακός: Το στήσανε για να μας ρίξουνε! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Κι όμως, ο ιός είναι πάντα στα ύψη! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει” -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Κοντά στα άλλα και …γρίπη πτηνών! -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Καλώς ήλθε το δολάριο! -

Παρασκευή, 1 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Επίσκεψη Στολτίδη σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Σύσκεψη για τρόφιμα – αγορά -

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει”

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Αγαθόπουλος, έθεσε το ερώτημα για τις αιτίες και τις ευθύνες που ο Νομός Κιλκίς είναι ως τώρα ο θλιβερός “πρωταθλητής” σε θανάτους από Covid19 σε όλη την Ελλάδα. Και μέρες μετά ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος, κάνοντας λόγο για “καταγγελτικό ύφος” του κ. Αγαθόπουλου και για επιτυχίες του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Ιδού η απάντηση του κ. Ανδρίτσου:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, δια του Δ. Αγαθόπουλου συνεχίζει τη συγγραφή του καταγγελτικού έπους για το Νοσοκομείο Κιλκίς επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά σαθρούς και αβάσιμους ισχυρισμούς που έχουν απαντηθεί και στο παρελθόν από τη Διοίκηση και δη με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Θυμίζουμε στον Δημ. Αγαθόπουλο ότι ο χώρος της Γ΄ Πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς (νέο κτήριο ) είχε εγκαταλειφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις στη φθορά και την αχρησία και χρησιμοποιούταν κυρίως ως αποθήκη. Για να καλύψει τις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία μετατράπηκε από την παρούσα διοίκηση σε οργανωμένη κλινική , με υποδειγματική λειτουργία , γεγονός που διαπιστώθηκε και πιστοποιήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο με αίτημα της διοίκησης. Προφανώς ο Δημ. Αγαθόπουλος δεν διάβασε το δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα του ελέγχου , τον προτρέπουμε λοιπόν να το πράξει έστω και τώρα.

Από τις δύο κλινικές covid που λειτούργησαν κατά την πανδημία έλαβαν εξιτήριο 1.100 ασθενείς, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετάβασης σε νοσοκομεία όμορων νομών . Οι κλινικές υπήρξαν πλήρως στελεχωμένες σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικά μέσα. Μόνο το 2021 καταναλώθηκαν για τις ανάγκες των ασθενών 383.564 Nm3 οξυγόνου , διενεργήθηκαν 17.971 έλεγχοι εξέτασης δειγμάτων με μοριακό έλεγχο και 8.668 έλεγχοι με rapid test.

Καλούμε τον κ. Αγαθόπουλο να μην εκτίθεται ισχυριζόμενος για τη ΜΕΘ Κιλκίς ότι υπήρξαν εκ μέρους του Νοσοκομείου «βαρύγδουπες υποσχέσεις» , αλλά να αναγνώσει τις προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν για τις προσλήψεις ιατρών ΜΕΘ , για προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού ΜΕΘ και όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. που αφορούν τη διαμόρφωση και τη λειτουργία της ΜΕΘ Κιλκίς. Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσε ο υπεύθυνος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς να μας υποδείξει έστω και μία απόφαση των προηγούμενων διοικήσεων του Νοσοκομείου, επί των ημερών του, που να αφορούν τη ΜΕΘ Κιλκίς. Δυστυχώς δεν μπορεί, διότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ . Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έπραξαν το παραμικρό για να λειτουργήσει η ΜΕΘ Κιλκίς.

Όσο για τον ισχυρισμό του για τη «συνεχιζόμενη για δεύτερη χρονιά μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία», απαντούμε στον Δημ. Αγαθόπουλο ότι για το έτος 2016, με τις μεγάλες προσφυγικές ροές στην περιοχή μας, ο προϋπολογισμός του Γ.Ν. Κιλκίς ανερχόταν σε 2.683.658,25 ευρώ. Για το έτος 2021, μεσούσης της πανδημίας ο προϋπολογισμός του Γ.Ν. Κιλκίς ανήλθε σε 4.576.618 ευρώ , ενώ για το έτος 2022 ανέρχεται σε 6.450.000 ευρώ, αυξημένος σε ποσοστό 40,93% σε σχέση με πέρυσι. Για ποια απαξίωση μιλάει ο Δ. Αγαθόπουλος ; Πότε απαξιώθηκε το Νοσοκομείο; Πάντως όχι επί των ημερών της παρούσας διοίκησης.

Τέλος, όσον αφορά το πραγματικά θλιβερό ζήτημα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής μας, θυμίζουμε ότι οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου μας και οι ιδιώτες γιατροί της περιοχής μας έκαναν συνεχώς εκκλήσεις προς τους πολίτες να εμβολιασθούν. Ας αναλογισθεί ο ίδιος ο Δημ. Αγαθόπουλος κι ο καθένας από εμάς τι έχει κάνει για τον εμβολιασμό και πόσο βοήθησε για να μετριασθούν οι συνέπειες της πανδημίας. Πράγματι, κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να απολογηθούν. Είναι αυτοί που αρνούνται την πραγματικότητα και επιλέγουν να εκμεταλλευθούν την πανδημία για να τη μετατρέψουν σε πεδίο αντιπολιτευτικής δράσης και να δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες του Κιλκίς για το Νοσοκομείο.”

Σχόλια
One Response to “Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει””
  1. Ο/Η ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ λέει:

    ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΓΛΕΙΦΩ, ΤΑ ΖΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ.ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΓΝΩΣΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΤΑ ΠΑΣ ΚΑΛΑ.ΠΡΟΧΩΡΑ.

Σχολιάστε