My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινά υπογειοποίηση σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022

Τα απίστευτα ενός αγώνα θρίλερ! -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Τρεις ποιητές μας σε ανθολογία -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Αρχή εργασιών Φ.Α. στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022

Συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση -

Κυριακή, 17 Απριλίου, 2022

Επισφαλής βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Σκληρό παζάρι για την τιμή οβελία -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Κόντρα με φόντο το προσφυγικό -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Ξεκινά υπογειοποίηση σε Κιλκίς

Στο έργο υπογείωσης του εμπορικού κέντρου της πόλης του Κιλκίς εγκαθίσταται από την Τρίτη 3 Μαϊου η ανάδοχος εταιρία του ΔΕΔΔΗΕ Balkan Electric Α.Ε.

Ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει για το βασικό περίγραμμα των εργασιών προσβλέποντας στην συνεργασία εμπόρων και πολιτών για την εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου με τη μικρότερη δυνατή όχληση.

Με σταθερό χώρο παρέμβασης την οδό της 21ης Ιουνίου το έργο υπογείωσης θα κατασκευαστεί σε τρία στάδια. Στο πρώτο, τα συνεργεία του αναδόχου θα ξεκινήσουν τις εργασίες υπογειοποίησης από τη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου – 21ης Ιουνίου μέχρι το ύψος της οδού Λέκκα. Στο δεύτερο στάδιο στο ύψος της οδού Λέκκα έως την οδό Πολυτεχνείου και στο τρίτο στάδιο στο ύψος της οδού Πολυτεχνείου έως την οδό Σόλωνος.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την εκσκαφή στο δεύτερο πλακίδιο των πεζοδρομίων από την πλευρά των κρασπέδων, τη ρίψη καλωδίων και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων.

Η περιοχή παρέμβασης, σημειακά, θα περιφραχθεί από τον εργολάβο για λόγους ασφαλείας. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας, διέλευσης των πεζών και κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι εργασίες υπογείωσης δεν επηρεάζουν την λειτουργία της αγοράς και των εμπορικών καταστημάτων ούτε την ηλεκτροδότηση της περιοχής παρέμβασης. Η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή και οι πεζοί θα μπορούν να κινούνται στο πεζοδρόμιο και προς τα εμπορικά καταστήματα αφού οι τεχνικές εργασίες θα γίνονται στην άκρη των πεζοδρομίων. Η στάση και η στάθμευση στην περιοχή παρέμβασης του εργοταξίου θα απαγορεύεται ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τεχνικών εργασιών, με δυνατότητα κάλυψης 350 μέτρων υπογείου δικτύου θα είναι περίπου δύο μήνες, με βασική την προϋπόθεση των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Η υπογειοποίηση χρηματοδοτείται από το Δήμο Κιλκίς και τον ΔΕΔΔΗΕ με πίστωση 240.000 ευρώ και θεωρείται έργο αναβάθμισης στο δημόσιο χώρο με ωφέλειες που ανακλώνται στην αισθητική εικόνα του εμπορικού κέντρου, στην απελευθέρωση του χώρου από τους συμβατικούς στύλους της ΔΕΗ, στην ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου και στην προστασία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι σε επόμενο χρόνο έχει προγραμματιστεί συμπληρωματικά η υπογείωση των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ επί της 21ης Ιουνίου από το ύψος Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Τσιρογιάννη.

Σχολιάστε