My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Διαμαρτυρία αστυνομικών και πυροσβεστών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, η κοινή διαμαρτυρία αστυνομικών και πυροσβεστών μ` αντικείμενο τις προωθούμενες περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι ένστολοι του νομού τονίζουν ότι αμείβονται με χαμηλούς μισθούς χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας τους, με βασικό μισθό τα 683 ευρώ. “Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στη διαμαρτυρία τους.

Σε σχετικό φυλλάδιο που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αναφέρονται και τα εξής:

“Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λπ. και γι’ αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «Θηρίο» της εγκληματικότητας και της ανομίας.

Διαβιούντες ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και της αποστολής μας και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση και να υπαναχωρεί και τις δεσμεύσεις της.

Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.

Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.

Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε ενάντια στην διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας.”

Σχολιάστε