My Twitter Feed

20 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για νέους αγρότες και δυνατότητες -

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2022

Αποχωρεί η ΑΕΠ από το πρωτάθλημα! -

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκρίθηκε μονάδα για βιοαπόβλητα -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

“Προϋπολογισμός της αποτυχίας” -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Η Ειρήνη για τον προϋπολογισμό -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Συγκέντρωση κατά της ακρίβειας -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Γεωργαντάς: Κλειδί η συνεργατικότητα -

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Άρωμα γιορτών στη πόλη του Κιλκίς -

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2022

Το βιβλίο του Ερωτευμένου Καίσαρα

Ζεστό καλωσόρισμα επεφύλαξε το αναγνωστικό κοινό του Κιλκίς στο βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα ο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, του Παναγιώτη Σερ. Χανού (εκδόσεις 24 γράμματα), το οποίο παρουσιάστηκε τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κιλκίς, στην κατάμεστη αίθουσα της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής.  .

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος καλωσόρισε τον συγγραφέα, αναφέρθηκε στην πλοκή του μυθιστορήματος και δεσμεύτηκε να φιλοξενήσει την παρουσίαση του επόμενου βιβλίου του Παναγιώτη Χανού.

Στην γνωριμία του με τον συγγραφέα και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος αναφέρθηκε, κατά την εισήγηση του,  ο Θέμης Ανθρακίδης, οικονομολόγος, νομικός.

Αναλυτική περιγραφή των βασικών συστατικών του μυθιστορήματος, της ουσίας της ιστορίας και των ποικίλων συσχετισμών του, έκανε ο Νίκος Κωνσταντινίδης,  συγγραφέας, εκπαιδευτικός.

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Χανός,  αναφέρθηκε στην πορεία συγγραφής του έργου και για το πως διαμορφώθηκε η ιστορία του. Ακολούθησε συζήτησε με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων από τον συγγραφέα.

Συντόνισε ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η πλοκή του «Ερωτευμένου Καίσαρα» είναι ο οδηγός μιας ιστορίας στο χρόνο, μιας ιστορίας μέσα στην ιστορία.

Το βιβλίο

Η αποκάλυψη, ενός επικίνδυνου μυστικού, που κυριολεκτικά αλλάζει ή καλύτερα… τελειώνει την Ελληνική Ιστορία καραδοκεί ανάμεσα στις σελίδες του βραβευμένου Ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, του συγγραφέα – δημοσιογράφου Παναγιώτη Χανού, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021 στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις “24γράμματα”.

Εξακόσια χρόνια μετά από την άλωση της Βασιλεύουσας, το επτασφράγιστο μυστικό, το απόκρυφο του έρωτα, μιας ανυπότακτης Λατίνας, που θρυμματίζει τα κοινωνικά στερεότυπα κι ενός βασιλέα που είναι παγιδευμένος ανάμεσα στην επιθυμία και το χρέος, έρχεται στην επιφάνεια… και μαζί του έρχεται το… τέλος της Ιστορίας!

Η υπόθεση του «Ερωτευμένου Καίσαρα» αναφέρεται στο εγγύς μέλλον, στη σύγχρονη Ελλάδα, με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, εκτυλίσσεται όμως παράλληλα και στο παρελθόν, στα τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, Κωνσταντινούπολης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως “Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” και ως υποψήφιος Δρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας.

Ασκεί τη δημοσιογραφία πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου.

Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου. Το 1990 εξέδωσε συλλογή με ποιητικά-σημειωτικά του κείμενα με τίτλο “Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη Νύχτα” (“Γρανάτης”) και το 1998 εκδόθηκε συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης» από τις Εκδόσεις «Όμηρος».

Σχολιάστε