My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΕΚΚ για την εργατική 1η Μάη -

Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2022

SOS κτηνοτρόφων του Ν. Κιλκίς! -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Μεγάλη επένδυση στο Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Η αποκλιμάκωση έγινε θεαματική! -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Νερό από Μπέλλες στις Μουριές -

Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2022

Υποψήφιοι για τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 21 Απριλίου, 2022

Ξεκινά υπογειοποίηση σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022

Τα απίστευτα ενός αγώνα θρίλερ! -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Χόρτασαν παιχνίδι και ποδηλατάδα!

H καλοκαιρία ήταν αδιαμφισβήτητη σύμμαχος στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή που στήθηκε στις Καστανιές.

Δεκάδες παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα ποδήλατά τους και με εκκίνηση τον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιών κάλυψαν μια απόσταση πεντέμισυ χιλιομέτρων μέχρι τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Μεταλλικού απολαμβάνοντας την ομορφιά του φυσικού τοπίου στην έναρξη και επιστροφή της διαδρομής.

Δεν ήταν μόνο οι μικροί ποδηλάτες που καταχάρηκαν την ποδηλατάδα στην ηλιόλουστη λιακάδα της δεύτερης ημέρας του Πάσχα. Μαζί τους διασκέδασαν έφηβοι και ενήλικες που εκτός από τις ορθοπεταλιές, ξαναθυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια δοκιμάζοντας δυνάμεις και αντοχές στην αναμέτρηση ισχύος με το σχοινί, στις τσουβαλοδρομίες και στις αυτοσχέδιες πίστες τύπου Survivor όπου έτρεξαν σε εμπόδια με λάστιχα, ισορρόπησαν σε δοκούς και βρέθηκαν αντιμέτωποι με στόχους που έπρεπε να πετύχουν πρώτοι για να εξασφαλίσουν τη νίκη τους.

Οι νέοι από το χωριό και συνομήλικοί τους που ήρθαν για τις διακοπές του Πάσχα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα πάσχιζαν μια εβδομάδα για να φτιάξουν τις ευφάνταστες κατασκευές οι οποίες και χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή των αθλητικών δεξιοτεχνιών.

Όσοι δεν έπαιξαν συμμετείχαν με κέφι ως θεατές στην ένταση των παιχνιδιών που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με απονομές των διακριθέντων που κέρδισαν καινούρια ποδήλατα και βραβεύσεις πρωτοετών φοιτητών, που κατάγονται από τις Καστανιές, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ποδηλατάδα και η αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών στις Καστανιές εξελίσσεται σε έναν πετυχημένο θεσμό, που με τη φετινή διοργάνωση από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο κλείνει αισίως τα είκοσι χρόνια, και εμπλουτίζεται με φρέσκιες ιδέες ρίχνοντας όμως νοσταλγικά και γέφυρες επικοινωνίας στην παράδοση.

Η πολιτιστική εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε