My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

2ο ΠειΓεΛ: Χρυσό με μικρολαχανικά -

Σάββατο, 14 Μαΐου, 2022

Στο Κιλκίς το Πανελλήνιο των Παίδων -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

49″οκταμηνίτες” στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

Εκχωρούν την Υγεία σε ιδιώτες -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

“Καταστροφή για κτηνοτρόφους” -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

Σκληρή δήλωση για τις εκλογές! -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Χιονοστιβάδα τα φωτοβολταϊκά -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Ενισχύσεις παραγωγών Crimson -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Το ΕΚΚ για την εργατική 1η Μάη

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τη Κυριακή 1 Μαΐου 2022 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Πρωτομαγιά του 2022 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές να καταγράφεται, με εκατομμύρια ξεριζωμένους από τις εστίες τους ανθρώπους. Το φάσμα συνέχισης μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω χρονολογικά υψηλού πληθωρισμού, συμβάλει στην αύξηση των τιμών βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά η επισιτιστική ανασφάλεια είναι μια πολύ σοβαρή ανησυχία την οποία δεν πρέπει να αγνοήσουν οι Κυβερνήσεις. Η επιδίωξη της ειρήνης και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδης αξία του συνδικαλιστικού κινήματος και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί πλήρες φάσμα δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες, με απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου και αποφάσεις που να περιλαμβάνουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και υποστήριξη πρόνοιας, για όλους όσοι δικαιούνται αυτήν την προστασία.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης και έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειάς μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και σας καλούμε να δώσουμε απεργιακό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Κυριακή 1η Μάη και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.”

Σχολιάστε