My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη επένδυση στο Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Η αποκλιμάκωση έγινε θεαματική! -

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2022

Νερό από Μπέλλες στις Μουριές -

Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2022

Υποψήφιοι για τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 21 Απριλίου, 2022

Ξεκινά υπογειοποίηση σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2022

Τα απίστευτα ενός αγώνα θρίλερ! -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Τρεις ποιητές μας σε ανθολογία -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Αρχή εργασιών Φ.Α. στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022

Μεγάλη επένδυση στο Κιλκίς

*Σχεδιάζει ισραηλινή εταιρία.

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα αφορά το νομό Κιλκίς, με την ισραηλινή εταιρία Econergy που το σχεδιάζει να αποκτά την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά!

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή των έργων εκτιμάται σε 265 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η συμμετοχή της Econergy είναι περίπου 130 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δύο έργα, που η εταιρία αναμένει ότι θα φτάσουν στη φάση ετοιμότητας έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2023. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024, όταν το έργο θα συνδεθεί με το δίκτυο.

Η ισραηλινή εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή με στόχο να αναπτύξει και να κατασκευάσει χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας ισχύος 460 MW. Η εταιρεία εξαγοράζει ποσοστό της θυγατρικής «Ηλιακή Πικρολίμνη», που κατείχε η εταιρεία Renven.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμφωνία με την Τέρνα Ενεργειακή προβλέπει ότι η Econergy αποκτά το 49% του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής εταιρείας που κατέχει δύο επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης ηλιακών σταθμών 240MW και 220MW η καθεμία.

Η είσοδος της Econergy στην ελληνική αγορά ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε όλη την Ευρώπη, σημειώνει η ανακοίνωση.

“Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην ελληνική αγορά μέσω της σύστασης τοπικής ομάδας με εμπειρία και διασυνδέσεις και την ανάπτυξη πρόσθετων έργων”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Eyal Podhorzer, διευθύνων σύμβουλος της Econergy.

Πηγή: businessnews.gr

Σχολιάστε