My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Παιονίας

anakyklosi-aporrimmataΟ Δήμος Παιονίας προωθεί την ανακύκλωση απορριμμάτων με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα με την οικολογική διαπαιδαγώγηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, υλοποιείται πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών σε σχολεία του δήμου,  αυξάνονται σταδιακά οι μπλε κάδοι ώστε να είναι προσιτοί σε κάθε σπίτι, και μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών (σημείο συγκέντρωσης πίσω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου).

Στην ανακοίνωση-έκκληση για συμμετοχή των δημοτών, αναφέρονται και τα εξής:

Συμμετέχουμε όλοι

  • Ειδοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ.23433 50145 όταν έχουμε παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές  συσκευές ή μεταφέροντας τες οι ίδιοι στο σημείο συγκέντρωσης.
  • Τοποθετώντας τις άδειες συσκευασίες χωρίς οργανικά υπολείμματα  στους μπλε κάδους.
  • Τοποθετώντας χαρτιά και κουτιά διπλωμένα ,για οικονομία χώρου, στους μπλε κάδους.
  • Μη πετώντας γκαζόν ,κομμένα χόρτα και στάχτη στους κανονικούς κάδους (όλα αυτά έχουν βάρος για το οποίο πληρώνουμε χρήματα στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών).
  • Ειδοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ. 2343350145 όταν έχουμε μεγάλα κλαδιά που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε μόνοι μας (για να τα παραλάβουμε παρακαλούμε να είναι δεμένα).

Ο Δήμος μας συγκεντρώνει περίπου 10,000 τόνους σκουπίδια το χρόνο , πολύ περισσότερα από αυτά που αναλογούν στον πληθυσμό μας, το κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας  είναι περίπου 1,500,000  ευρώ ετησίως και μεταφέρεται στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι μας . Με την ανακύκλωση και την σωστή διαχείριση μπορούμε να το μειώσουμε.

Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι ώστε να κρατήσουμε το Δήμο καθαρό, η ανακύκλωση δεν είναι μονάχα οικονομία ,είναι σεβασμός στο περιβάλλον ,είναι πολιτισμός.”

Σχολιάστε