My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;”

*Ανακοίνωση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Με αναφορές στα γνωστά πλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του νομού μας και με παράθεση σειράς μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο “είναι πρόκληση από αυτούς που μας έφεραν εδώ, να υπόσχονται ότι θα μας σώσουν”, αναφέρει τα εξής:

“Δέκα ολόκληρους μήνες τώρα, η κυβέρνηση άφησε τον λαό μας εκτεθειμένο, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του στους εργασιακούς χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς, στα εργοστάσια, στα σχολεία, τα οποία ανοίγει και κλείνει με δόσεις με όρους ανασφάλειας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ζωή με δικαιώματα, προστασία της υγείας, ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν πάνε μαζί ούτε στον αιώνα τον άπαντα!

Δέκα μήνες τώρα και συνεχίζουν τα δυο νοσοκομεία του νόμου μας να είναι υποστελεχωμένα, χωρίς ΜΕΘ, οι υγειονομικοί με τεράστια προβλήματα και εξουθενωμένοι. Το νοσοκομείο της πόλης που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας παραμένει στο έλεος του, χωρίς μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς προσλήψεις υγειονομικών. Μετατράπηκε, όπως όλα τα νοσοκομεία της χώρας, σε νοσοκομείο “μιας νόσου”. Το τι συνεπάγεται αυτό, περιττό να το περιγράψουμε, το ζει καθημερινά κάθε εργαζόμενος υγειονομικός, κάθε λαική οικογένεια.

Την ευθύνη ξέρουν καλά ποιοι την έχουν κι ας “πετάνε το μπαλάκι” μια στον έναν και μια στο άλλον, απ’ τον Άννα στον Καϊάφα. Δεν ξεπλένονται οι ευθύνες τους, όσο κι αν θέλουν να τις κρύψουν και πηγάζουν από την χρόνια υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, ως στρατηγική πολιτική επιλογή της ΝΔ αλλά και όλων των αστικών κομμάτων και των κυβερνήσεων που πέρασαν. Για αυτό τον λόγο, αυτή η πολιτική είναι εγκληματική. Εγκληματική γιατί βάζει στη λογική κόστους-οφέλους την προστασία της υγείας, βάζει στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή. Δυστυχώς, και εδώ στο Κιλκίς, αυτό το ζύγι βάρυνε πολύ, με δεκάδες συνανθρώπους μας μέχρι σήμερα να έχουν φύγει από την ζωή.

Οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι, όλος ο κόσμος προβληματίζεται. Τι το ιδιαίτερο γίνεται εδώ στο Κιλκίς και τα κρούσματα δεν υποχωρούν αισθητά, γιατί δεν μειώνονται οι θάνατοι; Γιατί συνεχίζουν οι αρμόδιοι να μας έχουν στο σκοτάδι; Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης από τους αρμοδίους φορείς που θα αποτυπώνουν την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, τις ηλικίες τους και τους κύριους χώρους που αποτελούν εστίες μόλυνσης; Tι έκτακτα μέτρα επιβλήθηκαν σε αυτούς τους χώρους για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου και πόσο απέδωσαν;

Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή μας παρατηρείται μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βιομηχανικών μονάδων αναλογικά με τον πληθυσμό της και μάλιστα διασυνδεμένες οι περισσότερες με τις αγορές του εξωτερικού. Χιλιάδες εργάτες, όχι μόνο από τον νομό και τις γύρω περιοχές αλλά και από άλλες χώρες, συγχρωτίζονται καθημερινά για να βγει η καπιταλιστική παραγωγή.

Παράλληλα, στην περιοχή μας λειτουργεί ένα από τα πιο επιβαρυμένα νοσοκομεία όλης της χώρας, το οποίο συνειδητά αφέθηκε στην τύχη του, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στον τομέα της υγείας, που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός είναι που οξύνει και αναπαράγει το πρόβλημα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), ΣΥΡΙΖΑ δώσανε “γη και ύδωρ” στο κεφάλαιο και καταδίκασαν το λαό του Κιλκίς, μόνο και απροστάτευτο στην κόλαση της πανδημίας.

Είναι πρόκληση να παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τις βιομηχανικές μονάδες της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου ως φωτεινά θετικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, την εξάπλωση του ιού. Είναι πρόκληση από αυτούς που μας έφεραν εδώ, να μας υπόσχονται ότι θα μας σώσουν. Όλοι μαζί συσκοτίζουν και αντιστρέφουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας ως λύση, την αιτία του προβλήματος, το φαρμάκι της καπιταλιστικής ανάπτυξης εις βάρος των κοινωνικών αναγκών.

Ο λαός του Κιλκίς ούτε ανεύθυνος είναι, ούτε αδιάφορος και είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για τα κρούσματα και τους θανάτους των συνανθρώπων του. Σε αυτό τον τόπο ούτε κορωνοπάρτυ “αλά Ντουμπάι” έγιναν, ούτε ουρές από κόσμο παρατηρήθηκαν στα εμπορομάγαζα, που συνεχίζουν να απειλούνται με λουκέτο από την αναδουλειά.

Η ΤΕ Κιλκίς και συνολικά το κόμμα μας, αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή την κατάσταση. Προειδοποιήσαμε και διεκδικήσαμε την κάλυψή και την θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας. Το ίδιο απαιτούμε και τώρα μπροστά στις παλινωδίες της κυβέρνησης, σε σχέση με τους εμβολιασμούς που είναι ξεκάθαρο ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία που αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε η πανδημία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό θα εξασφαλιστούν.

Επειδή όλοι θα κριθούμε όχι από τις προθέσεις μας αλλά από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας, απαιτούμε εδώ και τώρα:

— Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρούς όλων των ειδικοτήτων νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, με επαρκή υποδομή.

— Να λειτουργήσουν άμεσα όσα κρεβάτια ΜΕΘ απαιτούνται στο Νοσοκομείο Κιλκίς με πλήρη στελέχωση.

— Ιατρείο στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου και στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ν. Καβάλα.

— Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

— Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες, τα σχολεία, την υγεία.

— Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν τακτικούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.”

Σχολιάστε