My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία

Νέο πρόγραμμα εκτενών παρεμβάσεων στη σχολική στέγη αλλά και σε δημοτικά κτήρια που βρίσκονται στην Περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς ξεκινά αυτό τον χρόνο με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Ένα πλήθος εργασιών, οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών, που προβλέπονται στις τρεις συμβάσεις οι οποίες υπεγράφησαν μεταξύ του δήμου και των αναδόχων εταιριών, παράλληλα με τη σωστή εκτέλεσή τους, εγγυάται την ανακαίνιση των σχολικών συγκροτημάτων στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Δοϊράνης, Κρουσσών, Μουριών, Πικρολίμνης και Χέρσου.

Η συντήρηση των σχολικών και δημοτικών χώρων θα επιτευχθεί με επεμβάσεις για τη μόνωση ταρατσών και κτηρίων, με αντικαταστάσεις υδρορροών και κουφωμάτων, επισκευές εσωτερικών και εξωτερικών θυρών, τοιχοποϊων και χώρων υγιεινής, επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων με πλακίδια και μάρμαρο καθώς και με σποραδικούς ελαιοχρωματισμούς και επιχρίσματα στις επιφάνειες των χώρων.

Στους υπό ανακατασκευή χώρους παρέμβασης προβλέπονται επίσης ανακαινίσεις στις εξωτερικές εγκαταστάσεις των διδακτηρίων και στις σχολικές αυλές, κατασκευές – επισκευές κλιμακοστασίων και ραμπών για ΑμεΑ, συντηρήσεις σε χώρους αθλοπαιδιών καθώς και ηλεκτρομηχανολογικής φύσης εργασίες.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 132.253,56 ευρώ το οποίο καλύπτεται από κωδικό για τις συντηρήσεις σχολικών κτηρίων και από δημοτικά έσοδα.

Η υλοποίηση των εργασιών θα γίνει σε τμηματικά χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις συμβατικές προθεσμίες μέσα σε δώδεκα μήνες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισημαίνει ότι η σχολική στέγη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής με συνέπεια, συνέχεια και με αποδείξεις έργου. Πέρσι απορροφήθηκαν πιστώσεις άνω του μισού εκατομμυρίου για τη λειτουργική και αισθητική ανανέωση των σχολικών χώρων. Ο νέος προγραμματισμός με έργα μεγάλης κλίμακας απαντά σε μια δίκαιη απαίτηση, στην οποία ανταποκρίνεται θετικά ο Δήμος γιατί τα σχολεία ως ζωντανοί οργανισμοί έχουν ανάγκη και εξαιτίας της παλαιότητάς τους από εντατική φροντίδα. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αναβαθμισμένες συνθήκες λειτουργίας και σε κτηριακό επίπεδο στις σχολικές μονάδες προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, τονίζει ο Δήμαρχος Κιλκίς.

Σχολιάστε