My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο

*Συλλυπητήρια μηνύματα Γ. Γεωργαντά, Δ. Κυριακίδη, Κ. Σιωνίδη, Αν. Βεργίδη, Κ. Κιλτίδη, Χρ. Γκουντενούδη, ΔΕΕΠ ΝΔ και ΑΝΚΙ.

Νικημένος από τον καρκίνο, με τον οποίο έδωσε μακρόχρονη μάχη, έφυγε σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Γιώργος Γίτσος, ένας από τους σημαντικότερους επί σειρά ετών λειτουργών της Αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Γίτσος σπούδασε μαθηματικά και από νωρίς ασχολήθηκε με τα τοπικά δρώμενα, όχι μόνο μέσω της Αυτοδιοίκησης αλλά και από τους χώρους του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε δήμαρχος Ευρωπού επί 8ετία και πρόεδρος της κοινότητας τα προηγούμενα 8 χρόνια, μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ και της ΑΝΚΙ, καθώς και πρόεδρος του Απόλλωνα Ευρωπού.

Ένεκα της μεγάλης και πολύπλευρής προσφοράς του στο γενέθλιο τόπο της Ευρωπού, στο Δήμο Παιονίας και στο νομό Κιλκίς, αλλά και λόγω του ανθρώπινου χαρακτήρα του, ο κόσμος θα τον θυμάται πάντα με αγάπη και τεράστιο σεβασμό στη μνήμη του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους λοιπούς συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Για την απώλεια του Γιώργου Γίτσου, συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν, ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, οι δήμαρχοι Δημήτρης Κυριακίδης και Κώστας Σιωνίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο πρώην βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο Χρ. Γκουντενούδης, η ΔΕΕΠ της ΝΔ, καθώς και ο γ. διευθυντής της ΑΝΚΙ Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.

Ο Γ. Γεωργαντάς

«Ο Γιώργος Γίτσος, δίδαξε, με την παραδειγματική στάση ζωής του, την αγάπη στον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινότητα, την αξιοσύνη και, εν τέλει, το μεγαλείο του ανθρώπου.

Υποκλίνομαι στη μνήμη του και εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα και τα παιδιά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παιονίας που θα τον σκεπάσει».

Ο Δ. Κυριακίδης

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε έναν μεγάλο άνδρα, το Γιώργο Γίτσο, που σφυρηλάτησε με τις αρχές και τη στάση ζωής του όσο λίγοι, το αυτοδιοικητικό στερέωμα και πέτυχε να επιβάλλει συνθήκες ανάπτυξης θωρακίζοντας την Κοινότητα και το Δήμο Ευρωπού με επίζηλες υποδομές.

Προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, με ακαταμάχητο αυτοδιοικητικό λόγο και ακατάβλητη μαχητικότητα ο Γιώργος Γίτσος ήταν επίμονος στην αρετή και στην εργατικότητα και αναμετρήθηκε με πρωτοποριακές για τις αναλογίες της εποχής του ιδέες προτάσσοντας πεισματικά το συμφέρον του τόπου.

Όλες αυτές οι πτυχές του χαρακτήρα του καθιστούν την απώλεια του βαριά και δυσαναπλήρωτη.

Οι συμπολίτες του στη σημερινή Δημοτική Ενότητα Ευρωπού θα πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες καθώς είχαν τη σπάνια τύχη να γνωρίσουν έναν αυτοδιοικητικό άνδρα με ήθος, έναν άνθρωπο χαρισματικό που τους έχει παραδώσει μια πλούσια κληρονομιά έργων.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Κ. Σιωνίδης

Σήμερα αποχαιρετάμε έναν γνήσιο αγωνιστή της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος για πολλά χρόνια παρήγαγε σημαντικότατο έργο για τον τόπο μας.

Ο Γιώργος Γίτσος υπήρξε εκλεκτός φίλος και συνεργάτης που ακούραστα διοχέτευσε την θετική του ενέργεια και γνώση σε όλους ανεξαιρέτως , τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό του Βάσω και στις κόρες του Μαρία και Πασχαλίνα για τις οποίες ένιωθε τόσο υπερήφανος.

Ας είναι ελαφρύ το ευρωπιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο Ανδρ. Βεργίδης

Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη ένα σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγαπημένο φίλο. Ο Γεώργιος Γίτσος είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που πάλεψε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να προοδεύσει.

Άριστος οικογενειάρχης, φίλος καρδιακός, υπήρξε πραγματικό υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς, ένας σεμνός , ταπεινός και ακούραστος “εργάτης” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπροστάρης σε κάθε φιλοπρόοδο προσπάθεια που είχε στο επίκεντρό της την ανάπτυξη και την ευημερία όχι μόνο της Ευρωπού αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Το αίσθημα αγάπης και προσφοράς που τον διακατείχε, αποτελεί παράδειγμα μίμησης για τους νεότερους.

Μας συνέδεαν πολλοί κοινοί αγώνες, αλλά πάνω απ’ όλα η στενή φιλία μας. Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ολόκληρη εξαιτίας της πανδημίας της κορονοϊού δεν μας επιτρέπουν να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει και όπως θέλουμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα ήρεμο, αγωνιστή. Στην οικογένεια του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια.

Ο Κ. Κιλτίδης

Με θλίψη και με πόνο βαθύ στην ψυχή μου αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη πρώην Δήμαρχο Ευρωπού. Μπορεί να μη έλεγε πολλά, ούτε και να εκφραζόταν πάντα, είχε όμως ευθύτητα και «λόγο».

Πληροφορήθηκα τελευταία την προσωπική του μάχη για την υγεία του. Τον γνώρισα καλά, αγάπησα την οικογένειά του και τις κρυφές χαρές του. Σε αποχωρίζομαι χωρίς να σε πικράνω ποτέ. Μόνο ίσια φιλία και δημιουργική συνεργασία είχαμε. Πικραίνομαι ως γνήσιος φίλος σου για τον γρήγορο χαμό σου. Θα σε θυμάμαι.

Ο Χρ. Γκουντενούδης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Γίτσου, ενός ανθρώπου της προσφοράς, με όλη την σημασία της λέξης. Νικήθηκε μετά από έναν άνισο αγώνα από την επάρατη νόσο.

Ο Γιώργος Γίτσος προσέφερε σε όλα τα επίπεδα της τοπικής μας κοινωνίας, ως αυτοδιοικητικός, ιδιαίτερα στον αγαπημένο του τόπο τον Ευρωπό, ως αθλητής, κι έπειτα στην διοίκηση της ομάδος του Απόλλωνα Ευρωπού και ως εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην γενέτειρα του.

Έφυγε από κοντά μας πρόωρα, αλλά ό,τι άφησε πίσω του θα παραμείνει ανεξίτηλο στον χρόνο και θα θυμίζει διαχρονικά το έργο και την παρακαταθήκη του.

Καλό παράδεισο φίλε και συνάδελφε Γιώργο Γιτσο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αξιολάτρευτη σύζυγο σου και στις αξιολάτρευτες κόρες σου, που είχες πάντα την αγωνία, ως γονέας και ως εκπαιδευτικός, για την εξέλιξη τους, όπως και στους υπόλοιπους οικείους σου και φίλους.

Αιωνία σου η μνήμη, καλή αντάμωση.

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ

Φτωχότερη είναι από σήμερα η κοινωνία του νομού μας, η τοπική αυτοδιοίκηση και η μεγάλη παράταξη της ΝΔ, μετά την απώλεια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΤΣΟΥ, τέως Δημάρχου Ευρωπού και εκ των λίγων ανθρώπων που υπηρέτησαν τον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης επί μακρόν με συνέπεια και με επιτυχία.

Ως ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ, εκφράζουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε να έχουν την Εξ’ Υψους παρηγορια.

Ο Γ.ΓΙΤΣΟΣ ήταν ένας φωτισμένος εκπαιδευτικός, ένας εξαιρετικός, ένας στυλοβάτης, ένας μαχητής του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης προσφέροντας πάρα πολλά στον τόπο του και στην κοινωνία μας.

Μειλίχιος, νουνεχης και οραματιστής έβαλε μπροστά από την πρώτη μέρα της ενασχόλησης του με τα κοινά το ένα εκ των πολλών προτερημάτων της προσωπικότητας του, τον προγραμματισμό, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μετέπειτα αναρίθμητα έργα που φέρουν και θα φερουν παντοτινά και δικαίως την σφραγίδα του.
Έργα ωφέλιμα για τους συνανθρώπους του, έργα χρήσιμα και ουσιαστικά με στόχο την ανάπτυξη, την ευημερία, την προκοπή του αγαπημένου τόπου του.

Στην τελευταία του κατοικία θα τον συντροφεύει η αγάπη και η εκτίμηση όλων όσων είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστουμε μαζί του.

Αιώνια η μνήμη Του.

Ο γ. διευθυντής της ΑΝΚΙ Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

«Έφυγε» το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιανουαρίου, σκορπώντας μεγάλη θλίψη, ο σεβαστός και αγαπητός από όλους, Γεώργιος Γίτσος. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οικογένειας της Αναπτυξιακής Κιλκίς… Ένας εκ των λίγων εκείνων εμπνευσμένων ανθρώπων που το 1991 έβαλαν τα ισχυρά θεμέλια για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού τοπικού αναπτυξιακού οργανισμού.

Πάντα θετικός και ορθολογιστής όπως και η επιστήμη των μαθηματικών που υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός… Η ήρεμη ηγετική δύναμη που απέπνεε εμπιστοσύνη στη διοίκηση και εξασφάλιζε ρεαλισμό στα σχέδια, ευθυκρισία στις αποφάσεις, αποτελεσματικότητα στα έργα.

Επί 17 συναπτά έτη ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΚΙ και διά της πολυσχιδούς της δράσης, συνέβαλε τα μέγιστα, με όραμα και αξιοσύνη, εργατικότητα και αποδοτικότητα, σε αυτό που μετρούν οι τεχνοκράτες αλλά περισσότερο απτά αντιλαμβάνονται οι πολίτες, ως τοπική ανάπτυξη.

Είναι σίγουρο ότι, μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη, τον αείμνηστο Παύλο Πασσαλίδη, θα έχουν πολλά να πουν εκεί ψηλά πλέον, τόσο γι΄ αυτά που έκαναν, όσο και γι΄ αυτά που ακόμη θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο μας…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Σχολιάστε