My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας σήμερα Παρασκευή στον ΑΝΤ1, από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr καθώς και τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού τους πολίτες άνω των 85 ετών.

Συγκεκριμένα, όσοι είναι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν από Δευτέρα μήνυμα για το πού εμβολιάζονται και αν συμφωνούν με το χρόνο και τον τόπο του ραντεβού, απαντούν με ένα “ΝΑΙ” στο μήνυμα.

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο», διευκρίνησε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών, που θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού και βάσει του προγραμματισμού, ξεκινά από τις 20 Ιανουαρίου. Θα εμβολιαστούν περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες μέσω της οποίας μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εξεταστούν, αν το θέλουν, πριν από την επιστροφή τους στο σχολείο, ο υφυπουργός είπε πως τα τεστ ξεκίνησαν ήδη σήμερα, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και όταν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σχολιάστε