My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Κατά των “χοτ σποτ” η ΕΑΣΥΝΚ

Την αντίδρασή της για τη δημιουργία κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο νομό μας εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ).

easynkΣτη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“H Ένωσή μας καταγγέλλει την προχειρότητα και την επικινδυνότητα που προκύπτει από την απαράδεκτη απόφαση δημιουργίας χώρων ‘ προσωρινής φιλοξενίας ‘ στον Ν. Κιλκίς . Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε και εμείς για την απόφαση αυτή , η οποία αντίκειται όχι μόνο σε Ευρωπαϊκές οδηγίες περί της μη δημιουργίας τέτοιων χώρων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα , αλλά μετατρέπει τον ήδη πληγέντα από το πρόβλημα του μεταναστευτικού Ν. Κιλκίς σε αποθήκη ψυχών με αδιανόητες μέχρι αυτή την ώρα συνέπειες .

 Οι δε απίστευτα γρήγορες διαβεβαιώσεις ότι θα εμπλακεί στην επιτήρηση των χώρων αυτών ο στρατός ελαφρύνοντας την αστυνομία στο έργο της , ήδη πέφτουν στο κενό καθώς σήμερα 28-02-2016 μετά την ξαφνική και εννοείται απροειδοποίητη μετακίνηση χιλιάδων αλλοδαπών στους μη έτοιμους χώρους , διατάχθηκαν συνάδελφοι μας να εκτελέσουν από σήμερα κιόλας υπηρεσίες στα σημεία Χέρσου και Ν. Καβάλας ως σκοποί και Αξιωματικοί Υπηρεσίας και μάλιστα στα εν λόγω σημεία ορίστηκαν και Διοικητές ! Οι υποτιθέμενοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας δηλαδή βαπτίστηκαν από κάποιους , Αστυνομικές Υπηρεσίες σε μία νύκτα , κατά παράβαση όλων των νόμων και κανονισμών που διέπουν αυτή τη χώρα .  

 Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι  . . . Πού είναι ο στρατός ; Ποιός ο πραγματικός σκοπός αυτών των χώρων ; Ποιός ο ρόλος των αστυνομικών στο σημείο ; Γιατί ενώ υπάρχει ήδη η Ειδομένη , δημιουργήθηκαν αυτοί οι χώροι ; Γιατί μόνο 100 αστυνομικοί να ενισχύσουν τον Νομό ; Γιατί δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καν ακόμη οι 50 αστυνομικοί που ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο σύνολό τους ;

 Για μία ακόμη φορά πρέπει ο απλός αστυνομικός να φορτωθεί στις πλάτες του ένα άλυτο πρόβλημα , χωρίς καμία πρόβλεψη , χωρίς καμία βοήθεια και συνδρομή .

 Η δε εσωτερική ασφάλεια του Νομού για να μην πούμε της χώρας ολόκληρης έχει διαλυθεί .

 Τα θεμελιώδη δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού που δοκιμάζεται πέραν πλέον των ανθρώπινων αντοχών καταπατούνται δίχως τέλος .

 Ζητούμε δημόσια της άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης . Τόσο για τους κινδύνους της δημόσιας ασφάλειας και υγείας που δημιουργούνται όταν σε έναν Νομό 50.000 κατοίκων , εγκαθιστάς 20.000 και πλέον αλλοδαπούς , όσο και για την ασφάλεια και υγεία των ίδιων των αστυνομικών που διατάσσονται να εκτελέσουν υπηρεσία ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένους μετανάστες , όπως επίσης και για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ταλαιπωρημένου αστυνομικού προσωπικού με τη μη χορήγηση των προβλεπόμενων ημερησίων αναπαύσεων και της υπεραπασχόλησης .

 Εννοείται ότι η Ένωσή μας , βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θα βρίσκεται εδώ όσο χρειαστεί και θα πολεμήσει με κάθε μέσο και τρόπο . Γιατί εδώ πλέον , στο ακριτικό Κιλκίς, βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη .”

Σχολιάστε