My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό

Δράσεις για την τουριστική αξιοποίηση περιοχών του λεγόμενου «Μακεδονικού Μετώπου» στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, οι οποίες είναι πλούσιες σε μνημεία και σημεία ιστορικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος, προτίθεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρου Θάνου, των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Κιλκίς Π. Θωμαΐδη και Μ. Καραμισάκη, του δημάρχου Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη, του αντιδημάρχου Πολιτισμού Κιλκίς Δ. Τσαντάκη και εκπροσώπων της 71ης και της 33ης Ταξιαρχίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός δράσεων και εκδηλώσεων εν όψει και του εορτασμού, το 2018, των 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα για τις εκδηλώσεις μνήμης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στο Πολύκαστρο και τη Δοϊράνη.

Να σημειωθεί ότι τη Δοϊράνη και το Σκρα επισκέφθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA-Association of British Travel Agents) και γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του βρετανικού tour operator “Sunvil” Noel Josephides, ο οποίος ενημερώθηκε εκτενώς από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για τον ιστορικό πλούτο και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής στο πεδίο του.

Σχόλια
One Response to “Δράσεις για ιστορικό τουρισμό”
  1. Ο/Η Αθανασιαδης Ανεστης λέει:

    Αγαπητω κιλκις24 εχοντας διετελεσει προεδρος της Πολιτιστικης Εταιρειας Πηγης καθως θελοντας να βοηθησω κ εχοντας αγαπη για την αναπτυξη της περιοχης μου κατεβηκα κ υποψηφειος δημ συβουλοςτου Δημου Παιονιας με την παραταξη του κυριου Δραγανιδη κ καναμε συγκεκρειμενες προτασεις στον αναπτυξιακο σχεδιο στις αρχες του καλικρατικου δημου .Βλεποντας το αρθρο που αναρτησατε “Δρασεις για Ιστορικο Τουρισμο ” θα ηθελα να μου δωσετε την ευκαιρεια μεσα απο την σελιδα σας οπου ενημερωνωμε για θεματα της περιοχης του κιλκις μιας και λογο επετειακου χαρακτηρα των 100 χρονων απο τον Α Παγκοσμειο Πολεμο ενδειαφερετε κ η περιφερεια Κεντρικης Μακεδωνειας ..για δρασεις αξιοποιησης αναδειξης του ιστορικου τουρισμο στην περιοχη , να αναφερθω στο τραινακι το Ντεκοβιλ
    .http://1.bp.blogspot.com/-CB4wWlAqDyY/VLGJY83XVVI/AAAAAAACTSM/gfVY_UyDWu0/s1600/Dd137.jpg
    Πιστευω ειναι μια μεγαλη ευκαιρεια απο μερειας δημου να μπορεσει να αναπτυχθει και εαν πραγματικα το θελει η προσπαθειας αυτη κ ευκαιρεια να μην χαθει κ μεινει μονο στα λογια. Προταση . Να δημιουργηθουν ξανα, οι ραγες(μιας κ ο ΟΣΕ εχει ιδιωτικοποιηθει) που υπειρχαν παραλληλα με την κοιτη του ποταμου κοτζα ντε ρε ετσι ωστε να μπορει ενα τραινακι να κανει την διαδρομη σηδηροδρομικο σταθμο Πολυκαστρου -Σ.Σ Αξιουπολης -Φραγμα Μεταλλειου Πηγης .Ειναι ενα ονειρο ζωης των γονειων μαςκ των νεοτερων αυτο.Τελειωνοντας ως μελος της πολιτιστικης Εταιρειας πηγης θα ηθελα να ενημερωσω οτι ο συλλογος μας ως τοπικος φορεας της περιοχηςκ εγω προσωπικα εχουμε κιαλλες προτασεις, ιδεεςκαι υλικο για την συγκεκρειμενη προσπαθεια αρκει να μας ζητηθει απο τους αρμωδειους θα ηθελα να σας αφεισω κ το κιν τηλεφωνο εαν θελεισετε να επικοινωνεισετε μαζι μου σχετικα με φωτογραφικο υλικο που εχουμε συγκεντρωσει .(μια προσπαθεια του γειτονα μου Κωνσταντινου Μαναση)
    τηλ 6977445039
    σας ευχαρηστω για τον χρονο σας Ανεστης Αθανασιαδης

Σχολιάστε