My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Απεργία γιατρών την Παρασκευή

giatrosΠανελλαδική απεργία γιατρών και εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουμε την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου. Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς τονίζει ότι στηρίζει την απεργία, στην οποία συμμετέχουν και οι γιατροί των δομών του ΕΟΠΥΥ.

 Η ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών ιατρών που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στην οποία συμμετέχουν και οι ιατροί των δομών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), μετά από απόφαση της ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ, και καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης.

Οι μειώσεις στις επιχορηγήσεις του κράτους προς τα νοσοκομεία κατά 16% και του μισθολογικού κόστους κατά 19%, την τελευταία τριετία, με τάσεις περαιτέρω μείωσης στα επόμενα χρόνια, προδικάζουν και την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας, απ’ όπου το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα παρατηρείται ένα διογκούμενο κύμα φυγής ιατρών.

Σήμερα, ζούμε όλο και πιο έντονα, τα διαλυτικά φαινόμενα στη δημόσια υγεία.

Οι τραγικές ελλείψεις ιατρών δυσκολεύουν καθημερινά τους συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά πληρώνουν όλο και περισσότερα απ’ την τσέπη τους για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και υποχρεώνονται  να αγοράζουν ιδιωτικές κάρτες υγείας, ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και εισφορές.

Οι ιατροί που αποχωρούν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω συνταξιοδότησης ή άλλης αιτίας δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα πολλές κλινικές να έχουν έναν ή δύο ιατρούς, οι οποίοι υπολειτουργούν και δεν μπορούν να εκτελούν ασφαλείς εφημερίες για όλον το μήνα.

Η όλο και μικρότερη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εφημέρευσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Απ’ την άλλη μεριά, οι νέοι ιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση, αφού με το πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα αλλά και το σταδιακό αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν καμιά προοπτική εργασίας στην Ελλάδα.

Πρέπει όλοι μαζί, να θέσουμε επιτέλους φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Να στελεχωθούν άμεσα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία και οι δομές του ΕΟΠΥΥ με υγειονομικό υλικό. Να πληρώνονται οι ιατροί τα δεδουλευμένα τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν απερίσπαστοι τις υπηρεσίες τους.

Ενημερώνουμε το κοινό πως την ημέρα της απεργίας, οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Αγαπητή και αγαπητέ μας συμπολίτη

Τα φαινόμενα διάλυσης στη δημόσια υγεία τα ζεις καθημερινά:

● Εάν θελήσεις να επισκεφθείς γιατρό είναι δύσκολο πια να…τον βρεις και θα γίνεται όλο και δυσκολότερο διότι:

  • Οι ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6500.
  • Οι ελλείψεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ υπολογίζονται σε περισσότερες από 10.000 και σε πολλούς νομούς της χώρας για κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός!
  • Οι νέοι γιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση και έχουν ήδη φύγει δεκάδες χιλιάδες, αφού με το πάγωμα των προσλήψεων δεν έχουν καμιά προοπτική εργασίας στην Ελλάδα.

● Εάν χρειαστείς γιατρό άμεσα, μπορεί κατά την προσέλευσή σου σε Τμήμα Επειγόντων να βρεις ένα γιατρό που ειδικεύεται σε άλλη ειδικότητα από αυτήν που χρειάζεσαι και να σε παραπέμψει σε άλλο νοσοκομείο, διότι κάποια τμήματα δεν έχουν γιατρό ή κάποια μηχανήματα δεν λειτουργούν διότι:

  • Μόνο το 2011 και 2012 έχουν αποχωρήσει από τα Νοσοκομεία 1453 γιατροί χωρίς να αντικατασταθούν!
  • Πολλές κλινικές έχουν μείνει με έναν ή δύο γιατρούς, χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν και οδηγούνται σε κλείσιμο!
  • Η όλο και μικρότερη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εφημέρευσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.
  • Η μείωση των κονδυλίων για την υγεία κατά 40% δεν επιτρέπει την επιδιόρθωση βλαβών ή την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε τεχνολογικό μαρασμό.

● Εάν θέλεις να φροντίσεις την υγεία του παιδιού σου ή τη δική σου πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη διότι:

  • Ενώ μόνο για φέτος απαιτούνται 28 εκ. ευρώ για το υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, η κυβέρνηση διέθεσε μόλις μισό εκατομμύριο!
  • Εάν προσφύγεις στα εξωτερικά ιατρεία θα πληρώσεις 5 ευρώ και εάν χρειασθείς εισαγωγή από του χρόνου θα πληρώνεις 25 ευρώ.
  • Εάν επιμείνεις να παίρνεις το φάρμακο που παίρνεις χρόνια μπορεί να χρειασθεί να πληρώσεις, διότι ο γιατρός έχει οδηγίες να σου γράψει υποχρεωτικά το φθηνότερο αντίγραφο.
  • Εάν είσαι ένας από τους 1.500.000 ανασφάλιστους θα πρέπει να πληρώνεις τα πάντα, διότι η κυβέρνηση θα διαθέσει μόνο 200.000 κουπόνια ανασφάλιστων για λίγες μόνο εξετάσεις.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Να δεις το Κέντρο Υγείας της περιοχής σου να κλείνει;

Να ζήσεις τις μέρες που ένα προς ένα τα Τμήματα των Νοσοκομείων αρχικά, ολόκληρα Νοσοκομεία στη συνέχεια θα κλείνουν ελλείψει προσωπικού και χρηματοδότησης;

Να μην έχεις τη δυνατότητα να προφυλαχθείς από ασθένειες που θα ξαναεμφανισθούν ενώ είχαν εξαλειφθεί με προγράμματα πρόληψης και εμβολιασμών;

Να είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις ιδιωτικές κάρτες υγείας για την κακιά ώρα την ίδια στιγμή που το Δημόσιο σε ξεζουμίζει στους φόρους;

Να ξενιτευτεί όλο το νεαρό επιστημονικό προσωπικό της χώρας λόγω κακής αμοιβής και άθλιων συνθηκών εργασίας;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης

 

ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

Να στελεχωθούν άμεσα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας

 

Να εφοδιαστούν τα Νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό

 

Να πληρώνονται οι γιατροί τα δεδουλευμένα τους, ώστε να μπορούν
να προσφέρουν απερίσπαστοι τις υπηρεσίες τους.

 

Πρέπει άμεσα να θέσουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας

 

Ή εμείς Ή αυτοί

Σχολιάστε