My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Άνθρακες ο «θησαυρός»…

…του ομίλου Μαρινάκη – Ν.Δ.

Της Αντας Ψαρρά.


Είναι πραγματικά αξιέπαινες οι προσπάθειες των συναφών εκδοτικών ομίλων Μαρινάκη να βρουν και στη συνέχεια να αναδείξουν οικονομικά σκάνδαλα που εξελίχτηκαν ή ακόμα εξελίσσονται στις κυβερνητικές τάξεις. Αξιέπαινη πλην όμως τόσο φτωχή σε αποτελέσματα τουλάχιστον μέχρι τώρα!

Τρία χρόνια μετά και το μόνο στο οποίο έχουν καταλήξει είναι η ακύρωση μιας συμφωνίας για όπλα πριν γίνει και πριν «πέσουν» χρήματα στη μέση ενώ τώρα βρήκαν έναν ταλαίπωρο άνθρωπο που γυρνάει στις εφημερίδες και καταγγέλλει ότι ζήτησε την αμοιβή του, όταν κάρφωσε κάποιον ή κάποιους για φοροδιαφυγή. Αφού λοιπόν βοήθησε στην εξιχνίαση ο άνθρωπος ζήτησε την αμοιβή του αλλά ένας συνεργάτης του ΥπΟικ τον εκβίασε με άλλους δύο και του ζήτησαν μίζα.

Σαν έτοιμα από καιρό αρχικά «Τo Bήμα» και στη συνέχεια «Τα Παραπολιτικά» ανέδειξαν το… μείζον αυτό οικονομικό σκάνδαλο ο ένας μετά τον άλλον. Και πάνω που επιτέλους βρέθηκε το οικονομικό σκάνδαλο ήρθε η ανακοίνωση του Ευκ. Τσακαλώτου οπότε πάνε στράφι και τα πρωτοσέλιδα και τα «ρεπορτάζ», κι από κοντά και οι «ουραγοί» της ΝΔ που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις αποκαλύψεις και να ζητήσουν απαντήσεις από τον υπουργό.

Το υπουργείο διευκρίνισε άμεσα ότι την υπόθεση την είχε παραπέμψει ήδη ο υπουργός στον εισαγγελέα πριν την ανακαλύψουν οι δημοσιογραφικές μύτες. Διευκρίνισε ότι ο νόμος για τις αμοιβές ψηφίστηκε το 2007 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε διότι εκκρεμούσαν υπουργικές αποφάσεις που θα ρύθμιζαν τις δύσκολες για την απόδειξη και τους υπολογισμούς λεπτομέρειες. Εφόσον λοιπόν δεν υπήρχε κανένα περιθώριο οικονομικής συναλλαγής ο άνθρωπος αυτός άρχισε να καταγγέλλει το συνεργάτη του υπουργού με αποτέλεσμα το υπουργείο να παραπέμψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Χωρίς όμως να ιδρώσει το αυτί κανενός τόσο οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα Μαρινάκη- Κουρτάκη όσο και το κόμμα της ΝΔ συνεχίζουν τα ανακριβή δημοσιεύματα μια περί «αρώματος οικονομικού σκανδάλου» κλπ.

Μετά τη SIEMENS, τα Panama papers, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη NOVARTIS, τις offshore πολιτικών και επιχειρηματιών της ΝΔ, τα γερμένα υποβρύχια, τα εξοπλιστικά, το C4I… και το διαχρονικό ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα βρέθηκε επιτέλους ο «κουκουλοφόρος» μάρτυρας και έτσι έχουν πλέον όλοι αυτοί να αντιπαραβάλλουν στα δεκάδες δις που χάθηκαν σε τσέπες, τη …μίζα για μια αμοιβή που ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να δοθεί.

Οσο για τους ακροατές και τους αναγνώστες αλλά και για τον κάθε πολίτη το «κουτόχορτο» έχει πλέον ακριβύνει και έπαψε να καταναλώνεται αμάσητο.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε