My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Υποσχέσεις γι`αγροτική οδοποιία

Συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων είχε χθες (Δευτέρα) το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, με στόχο την ενημέρωση τους για το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015 – 2019, καθώς και τον προγραμματισμό έργων αγροτικής οδοποιίας, τα οποία κρίνονται κατεπείγοντα.

proedroi-dimotikon-enotiton-kilkisΓια το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ο συντονιστής του Παναγιώτης Κωνσταντινίδης πρότεινε στους προέδρους να προκαλέσουν τοπικές συνελεύσεις και να καταγράψουν προτάσεις, αιτήματα και ιδέες, με τον δημόσιο διάλογο να ολοκληρώνεται σ` έναν μήνα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν έντυπα με το ειδικό ερωτηματολόγιο ”Η γνώμη σου μετράει” για να το διαθέσουν με τη σειρά τους προς συμπλήρωση στους δημότες, ενώ σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ψηφοδόχοι στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων όπου οι δημότες μπορούν να αποθέτουν το  ειδικό ερωτηματολόγιο μετά τη συμπλήρωσή του.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε κατά τη σύσκεψη  στην αγροτική οδοποιία, με τον δήμαρχο Κιλκίς να δηλώνει ότι ο δήμος αδυνατεί να παρέμβει με έργα αποκατάστασης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ωστόσο θα διαθέσει επαρκή στόλο οχημάτων στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού – Πικρολίμνης και σε Κρούσια – λεκανοπέδιο Δοϊράνης – Μουριές – Χέρσο, μόλις καλυτερεύσει ο καιρός.

Ο κ. Σισμανίδης επέμεινε σε ζητήματα ποιότητας και ανθεκτικότητας  των αγροτικών δρόμων σε ότι αφορά την επίστρωσή τους με αμμοχάλικο ώστε να αποφεύγονται προχειρότητες, άσκοπα έξοδα και παρεμβάσεις με θνησιγενές αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι τα συνεργεία του δήμου θα εργάζονται και Σαββατοκύριακα για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες.

Τόνισε δε ιδιαίτερα ότι οι παρεμβάσεις που υλοποίησε ο Δήμος Κιλκίς, μέσα στο χειμώνα, κατά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στην περιοχή των Κρουσίων με ίδιους πόρους, θωράκισαν αποτελεσματικά την περιοχή, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, όπως είπε, οι ζημίες στις πλημμύρες που ακολούθησαν ήταν μικρής εντάσεως.

 Από την πλευρά τους οι πρόεδροι έθεσαν θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας στα χωριά, όπως οι συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων και των παιδικών χαρών, η αντικατάσταση των λαμπτήρων, οι αποψιλώσεις κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων κ.α.

Ο κ. Σισμανίδης ανακοίνωσε ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα κάνει επιτόπια θεώρηση στα έργα που εκτελούνται στα χωριά και θα έχει συναντήσεις με  τους κατοίκους για να συζητήσουν τα προβλήματα, να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες και να δώσουν λύσεις.

Σχολιάστε