My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα

Η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» είχε καταψηφίσει τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Κιλκίς από τον Αύγουστο του 2020, υπογραμμίζει η σύμβουλος της παράταξης Έφη Ναβροζίδου. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι μαζί τον επικεφαλής της παράταξης Χρήστο Γιαννούλη θα επισκεφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα τον αντιπεριφερειάρχη της Κιλκίς και την διοίκηση της ΒΙΠΕ!

Στη σχετική δήλωσή της, η κ. Ναβροζίδου αναφέρει και τα εξής:

“Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που έλαβε χώρα στις 20 Αυγούστου 2020, η παράταξή μας καταψήφισε το 4ο θέμα, με τίτλο «Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων  της εταιρείας με την επωνυμία « INWASTE A.E.», με περιβαλλοντική ταυτότητα ΠΕΤ 1909182824,  που προτείνεται να λειτουργήσει στα αγροτεμάχια 960, 961 και 962 του αγροκτήματος Σταυροχωρίου, Δήμου Κιλκίς,  Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς   (αποτελεί έργο υποκατηγορίας Α2 της 4ης ομάδας έργων και δραστηριοτήτων – Συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών)».

Η αιτιόλογηση ψήφου, που έχει καταγραφεί και στα πρακτικά, ανέφερε ότι η Κοινότητα Σταυροχωρίου γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά, αλλά και ότι: «Αρκετά χρόνια πριν η διοίκηση της ΒΙ.ΠΕ. ξεκίνησε ενέργειες για την επεξεργασία λυμάτων, όχι όμως στερεών. Στο καταστατικό της ΒΙ.ΠΕ. αναφέρονται μόνον εγκαταστάσεις “χαμηλής όχλησης”. Έτσι για να εγκριθεί το έργο, πρώτον, έγινε εν κρυπτώ από τη διοίκησή της και δεύτερον, (για να μην εμπλακεί η ΒΙ.ΠΕ) επιλέχθηκε για την εγκατάσταση της μονάδας INWASTE ένα χωράφι που εφάπτεται της ΒΙ.ΠΕ., οπότε αποφεύγεται η οποιαδήποτε εμπλοκή της. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τελικός αποδέκτης τυχόν υγρών αποβλήτων της μονάδας αποτελεί παρακείμενο ποταμάκι (ξεκινάει από τη λίμνη Δοϊράνη και καταλήγει στη λίμνη Αρτζάν)».

Συνεπώς, η παράταξή μας πήρε θέση εγκαίρως και στο κατάλληλο όργανο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας”.

Σχολιάστε