My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΤΕΙ: Το νέο κτίριο και οι δαπάνες

TEI KILKISΓια το θέμα της μετεγκατάστασης του ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο κτίριο, κατέθεσε σήμερα Τρίτη επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο βουλευτής ν. Κιλκίς  της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς.

Επισημαίνοντας ότι για τη μετεγκατάσταση απαιτείται να καλυφθούν οι δαπάνες μεταφοράς του εξοπλισμού, να δοθούν τα πρώτα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα του νέου κτηρίου και να αυξηθεί η ετήσια κρατική χρηματοδότηση προς το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας για να υποστηριχθεί η λειτουργία του ΤΕΙ μας, ο κ. Γεωργαντάς ρωτά να μάθει πώς έχει προγραμματιστεί η μετεγκατάσταση και η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.

georgantasΤο κείμενο της επίκαιρης  ερώτησης:

«Με το άρθρο 72 του ν.4386/2016 προβλέφθηκε η μεταβίβαση κατά πλήρη  κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης του Kτιριακού Συγκροτήματος και της οικοπεδικής έκτασης των 60.000τ.μ προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το “Tμήμα Σχεδιασμoύ και Τεχνολογίας Ένδυσης”. Με την μεταβίβαση αυτή την οποία ακολούθησε ήδη και η παραλαβή των εγκαταστάσεων από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε οριστικά το σχέδιο “Αθηνά” για το παράρτημα του ΤΕΙ Κιλκίς.

Προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του ΤΕΙ στο νέο κτίριο και να μεταφερθούν πλέον οι σπουδαστές στις νέες εγκαταστάσεις είναι απόλυτα αναγκαίο να συμβούν δύο πράγματα: το πρώτο να καλυφθούν οι δαπάνες μεταφοράς του εξοπλισμού και να δοθούν τα πρώτα χρήματα που είναι αναγκαία για τα λειτουργικά έξοδα του νέου Κτιριακού Συγκροτήματος και το δεύτερο να αυξηθεί ανάλογα η ετήσια κρατική χρηματοδότηση προς το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να μπορεί να υποστηριχθεί η λειτουργία του ΤΕΙ.

Κύριε Υπουργέ, το Κτιριακό Συγκρότημα του ΤΕΙ Κιλκίς είναι ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκά κονδύλια, δυστυχώς καθυστέρησε η παράδοσή του και πλέον πρέπει να αποτελέσει μια εστία παιδείας και πολιτισμού σ΄ ένα χώρο που προσφέρει πράγματι εξαιρετικές συνθήκες.

Οι σπουδαστές του αναπτυσσόμενου παραρτήματος του ΤΕΙ Κιλκίς δικαιούνται να συνεχίσουν τις σπουδές τους μακριά από τις ακατάλληλες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται σήμερα. 

 Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

Πώς έχετε προγραμματίσει την μετεγκατάσταση αλλά και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του νέου Κτιριακού Συγκροτήματος του παραρτήματος του ΤΕΙ Κιλκίς ;»

Σχολιάστε