My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Τα πούλμαν της μεγάλης φυγής

Περί τα 15 έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιεί καθημερινά προς την Ειδομένη το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως τονίζουν απ` τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια των λεωφορείων ξεκινούν από τις 6.30 το πρωί και είναι όλα υπερπλήρη (χωρητικότητας 50 ατόμων).

leoforeia-ktelΟι χιλιάδες πρόσφυγες που συγκεντρώνονται τον τελευταίο καιρό στο ΚΤΕΛ Μακεδονία, φτάνουν αργά το βράδυ από την Αθήνα και κοιμούνται πέριξ του σταθμού, περιμένοντας να ανοίξουν, στις 6 το πρωί, τα εκδοτήρια.

Προσωρινή ανακούφιση με παγωμένα νερά, σάντουιτς, είδη υγιεινής, ακόμα και ένα …χαμόγελο συμπαράστασης, τους προσφέρουν από τον Μάιο εθελοντές της Κίνησης Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη (Refugee Solidarity Movement Thessaloniki).

“Μέσω της σελίδας μας στο facebook μαζεύουμε ανθρωπιστική βοήθεια και κάθε Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή, στήνουμε ένα τραπεζάκι έξω από τον σταθμό και τους καλούμε να πάρουν μπουκάλια με νερό, φαγητό, σερβιέτες, οδοντόπαστες, ξυραφάκια ή, αν χρειάζονται, κάποια ρούχα”, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμίρ, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της προσπάθειας. “Κι εγώ έχω περάσει τα ίδια, όταν ήρθα το 2001 από το Αφγανιστάν, οπότε τους καταλαβαίνω” τονίζει.

Μαζί του, στην Κίνηση Αλληλεγγύης, είναι και άλλοι εθελοντές, κυρίως αλλοδαποί, όπως ο 36χρονος Πάντσο από τη Γερμανία, ο οποίος σπουδάζει πολιτικές επιστήμες και ήθελε να έρθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες. Μοιράζει νερά μαζί με τον Αμίρ, ο οποίος μεταφράζει τα λόγια των ανθρώπων που προσεγγίζουν τον πάγκο: “Λένε ευχαριστώ και ρωτούν γιατί το κάνουμε αυτό και τους απαντώ ότι είναι, απλώς, υποχρέωσή μου”…

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε