My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Σύσκεψη κι αυτοψία σε Ειδομένη

eidomeniΑυτοψία στη συνοριακή περιοχή της Ειδομένης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες με την προσμονή να περάσουν τα σύνορα, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου, το δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, της αυτοψίας προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, με αντικείμενο το συντονισμό των φορέων για τη διαχείριση της κατάστασης με τους πρόσφυγες, που καταφθάνουν διαρκώς στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των προαναφερθέντων και οι βουλευτές Κιλκίς, του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης και της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης και Μιχαλία Καραμισάκη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντικών Ομάδων.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής ότι “οι υπηρεσίες της ΠΚΜ βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί ιατρική περίθαλψη, αλλά και αγαθά πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες”.

«Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η παντελής απουσία συντονισμού από την κυβέρνηση, η οποία παρά τις διαρκείς εκκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Παιονίας αδιαφορεί και δεν ασχολείται με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ειδικά στην Ειδομένη. Η παρουσία της Περιφέρειας στην Ειδομένη, με την παροχή της μέγιστης δυνατής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που καταφθάνουν για να περάσουν τα σύνορα, αλλά και του Δήμου Παιονίας και των τοπικών Αρχών είναι η μόνη η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, έγινε μετάβαση στην Ειδομένη και ενημέρωση από τους φορείς της περιοχής, τις Αρχές και τους κατοίκους για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλευση και την πολυήμερη παραμονή πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων.

 

Σχολιάστε