My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σύμβαση για τη βόρεια περιμετρική -

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

Καφέ κάδοι για οργανικά απόβλητα -

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023

“Ευθύνες με ονοματεπώνυμα” -

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023

Alumil: Κεφάλαιο οι εργαζόμενοι -

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023

Ρέστα στα καζίνα της γείτονος -

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023

Η πλατεία επέστρεψε στο δήμο -

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Τεχνοφόρμ: Επένδυση 75,6 εκ. ευρώ -

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Προεκλογικό το market pass -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Σύμβαση για τη βόρεια περιμετρική

“Πράσινο φως” για την κατασκευή περιμετρικής οδού στη βόρεια έξοδο της πόλης του Κιλκίς άναψε τη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου από τον δήμαρχος Δημήτρη Κυριακίδη και την εταιρία “Αναπτυξιακή νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ -ΑΟΤΑ” με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη μελετητική ωρίμανση του έργου, ύψους 260.400 ευρώ.

Η εν λόγω περιμετρική οδός αναμένεται εδώ και δεκαετίες! Με το έργο θα δημιουργηθεί οδική αρτηρία μήκους δύο χιλιομέτρων, από τον κόμβο 21ης Ιουνίου – Κωνσταντίνου Καραμανλή, περιμετρικά του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου ανατολικά του στρατοπέδου ‘’Καμπάνης’’, με παράπλευρη αγροτική οδό, η οποία χαράσσεται παράλληλα με την βορειοδυτική πλευρά της αρτηρίας και θα αποκαθιστά τη σύνδεση των τοπικών κάθετων αγροτικών οδών μεταξύ τους.

Επιπλέον, θα μελετηθεί και το τμήμα του συλλεκτήριου αγωγού, το οποίο καταλήγει στο ρέμα της περιοχής καθώς και η οριοθέτηση του εν λόγω ρέματος. Στο πέρας της αρτηρίας θα μελετηθούν ισόπεδοι κόμβοι.

Η αρτηρία και οι παράπλευρη οδός θα μελετηθούν αρχικά σε στάδιο προκαταρκτικής και αναγνωριστικής μελέτης αντίστοιχα και κατόπιν απευθείας σε στάδιο οριστικής μελέτης με παράλειψη προμελέτης. Οι ισόπεδοι κόμβοι θα μελετηθούν αρχικά σε στάδιο προμελέτης, όπου θα εξετασθούν δύο εναλλακτικές λύσεις, εκ των οποίων η μία θα επιλεγεί για μελέτη στο στάδιο της οριστικής μελέτης.

Οι οδοί και οι κόμβοι θα είναι φωτιζόμενοι σε όλο τους το μήκος ενώ η ταχύτητα μελέτης και το όριο ταχύτητας θα είναι 50 χιλιόμετρα/ώρα.

Η συμβαλλόμενη εταιρία είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει το συμβατικό της αντικείμενο μέσα σε είκοσι μήνες.

“Η Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε το έχει διακηρύξει, θέτει ψηλά στην ατζέντα της σημαντικά έργα υποδομής και σήμερα κάνει πράξη μια ακόμη προγραμματική της δέσμευση”, δήλωσε ο κ. Κυριακίδης μετά την υπογραφή της σύμβασης, σημειώνοντας ότι η οδός “θα απελευθερώσει την οδική κίνηση, το βέβαιο όμως είναι ότι θα δώσει και μια άλλη προοπτική στην ανάπτυξη της πόλης μας”.

Σχολιάστε