My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Σγουρίδης: Ξανάρχομαι γι`αγρότες

anel-kilkis-sgouridisΤην υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναεπισκεφθεί το Κιλκίς  για να παραστεί σε ανοιχτή εκδήλωση με τους γεωργούς και κτηνοτρόφους του τόπου μας με στόχο ν` ακούσει τα προβλήματά τους, έδωσε ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Σγουρίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νομό μας για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης των Ευζώνων, την περασμένη Παρασκευή 17 Απριλίου.  

Ο κ. Σγουρίδης επισκέφτηκε το μεσημέρι την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, όπου μετά από την εθιμοτυπική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Π. Κολότσιο, είχε πολύωρη σύσκεψη για τα ζητήματα αρμοδιότητας της ΔΑΟΚ Κιλκίς.

Επίσης, επισκέφθηκε τα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. στην πόλη του Κιλκίς, Πόντου 1 (πάνω από την Εμπορική Τράπεζα), όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του αλλά και γενικότερης πολιτικής, καθώς και οργανωτικά ζητήματα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στους Ευζώνους

Με τη παρουσία του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σγουρίδη, τιμήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και σεβασμό, η 74η επέτειος της ιστορικής Μάχης των Ευζώνων, που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 1941.

Το πρωί της Παρασκευής, 17 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ ακολούθησε Δοξολογία και αρχιερατικό μνημόσυνο.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Τελετή στο Ηρώον του χωριού με επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Ευζώνων πλαισίωσαν χορευτικά από τοπικούς συλλόγους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Μαρία Ταρινίδου, απόγονος του ενδόξως πεσόντος Σίμου Ιωαννίδη.

Στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ν. Κιλκίς, κ. Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Παιονίας, κ. Γκουντενούδης, ο πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Ευζώνων, κ. Τσανικίδης κα.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας και σωμάτων ασφαλείας παραβρέθηκαν ο Υποστράτηγος Μπαντουβάκης, Γενικός Περιφερειακός Δ/ντής ΠΚΜ, ο Υποδιοικητής 33 ΜΚ Ταξ., Συνταγματάρχης Χρήστος Γεωργακάκος , ο Αστυνομικός Δ/ντής Κιλκίς, κ. Μπόλος και ο Ανθυποπυραγός Ταρινίδης, Υποδιοικητής ΠΥ Γουμένισσας.

Σχολιάστε