My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Θα παραμείνουν οι συμβασιούχοι

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των συμβασιούχων στους δήμους ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

«Όποια και αν είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο οι συμβασιούχοι, ενώ θα λυθεί και το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων», δήλωσε ο υπουργός σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η παροχή εγγυήσεων του κ. Σκουρλέτη, που δόθηκε μετά τις τετραήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και εργαζομένων στους ΟΤΑ, ικανοποίησε εν μέρει την ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου, καθώς ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε στο αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, προκειμένου οι δήμοι να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους στον τομέα της καθαριότητας.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ομοσπονδίας εργαζομένων, ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει το ΥΠΕΣ, οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι 31 -12-2017, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε κατατέθηκε σχετική νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων από την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο υπουργός έκανε σαφές ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη βάση της τελευταίας νομοθετικής παράτασης των συμβάσεων τους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον από αυτήν προκύψει η ανάγκη νέας παρέμβασης, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία εκδόθηκε λίγο μετά το πέρας της συνάντησης του κ. Σκουρλέτη με την ΠΟΕ – ΟΤΑ. Αντιπροσωπεία μάλιστα της ομοσπονδίας προγραμμάτισε να μεταβεί στα γραφεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους, σχετικά με την απόφαση για τους συμβασιούχους.

Πηγή: makthes.gr

 

Σχολιάστε