My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Παιονία: Βοήθεια από παντού

Με το προσφυγικό να αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες το κυρίαρχο θέμα καθημερινότητας του Δήμου Παιονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο, του επισκόπου της Ορθόδοξης και Κοπτικής Εκκλησίας και του επισκόπου της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς και του επισκόπου της Ουαλίας, όπως και διοικητικών στελεχών της εκκλησιαστικής ένωσης Αγγλίας και Ιρλανδίας CTBI (Churches together in Britain and Ireland).

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ειδομένη και για τις δράσεις που έχουν αναλάβει οι δημοτικές υπηρεσίες στην περιοχή, από τον δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη, ο οποίος τόνισε πως “η Παιονία, αν και έχει γίνει γνωστή ευρέως το τελευταίο διάστημα λόγω της μετανάστευσης, είναι ένας προορισμός με μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη και τουριστική προοπτική”.

Από την πλευρά τους οι Βρετανοί εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι διαβεβαίωσαν πως έχοντας μια πλήρη εικόνα της κατάστασης μέσω αυτής της επίσκεψης, θα παράσχουν αποτελεσματικότερη βοήθεια στους πρόσφυγες. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ενώσεις Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και σύντομα θα ανταποκριθούν εμπράκτως.

Αργότερα, ο κ. Γκουντενούδης δέχθηκε την επίσκεψη του δημάρχου Καλαμαρίας κ. Μπακογλίδη,  και αυτού της Αλμωπίας κ. Μπίνου, τους οποίους ευχαρίστησε για την έμπρακτη συμπαράστασή τους με τρόφιμα και εξοπλισμό, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος κι από την αμέριστη συμπαράσταση δήμων και φορέων της Μακεδονίας.

Οι δύο ήμαρχοι από την πλευρά τους, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί την Ειδομένη, δεσμεύθηκαν να είναι δίπλα στην Παιονία και τους ανθρώπους της, που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να συνδράμουν με στόχο τη διευκόλυνση των προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε