My Twitter Feed

9 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Π. Παππάς για τη γενοκτονία Ποντίων

Την Κυριακή 7 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, βρέθηκε στη Νέα Σάντα για να αποδώσει φόρο τιμής στους Έλληνες Πόντιους και κυρίως για να δώσει το μήνυμα της αναγκαιότητας διεκδίκησης, κατοχύρωσης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Παππάς τονίζει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να γίνει πράξη ο εθνικός οδικός χάρτης για τον Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς αποτελεί τη βάση προκειμένου η Πολιτεία να τον στηρίξει έμπρακτα.

Δεσμεύτηκε, επίσης ότι στην επόμενη Βουλή που θα έχει πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων, θα συγκροτηθεί μια μόνιμη και διαρκή διακομματική επιτροπή, που σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, η οποία θα χαράξει και θα υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα προχωρήσει στη δημιουργία Μουσείου αφιερωμένο στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, όπως και στη καταγραφή και ανάδειξη και άλλων τόπων ιστορικής μνήμης για την ποντιακό ελληνισμό.

Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να προωθήσει την εκμάθηση της πλούσιας ιστορίας του παρευξείνιου ελληνισμού ενισχύοντας τις σχετικές αναφορές στα σχολικά βιβλία. Αλλά και στηρίζοντας ενεργά την Έδρα Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο υποστήριξης των δημοσίων πανεπιστημίων.

Ο Πέτρος Παππάς, ως υποψήφιος βουλευτής του Κιλκίς, έχει ως χρέος να αγωνιστεί για την ιστορία και τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού και του Ποντιακού Πολιτισμού.”

Σχολιάστε