My Twitter Feed

11 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού -

Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2023

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: 7 εκ. χρέος η ΔΕΥΑΚ -

Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2023

Τι επενδύσεις κάνατε στο Ν. Κιλκίς; -

Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2023

Κιλκίς: Φωνή και οργή λαού! -

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023

Οι δήμοι μας για την Ημέρα της Γυναίκας -

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023

Πανστρατιά για το συλλαλητήριο -

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή κινητοποίηση -

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023

Στάση εργασίας κι απ` τα φαρμακεία -

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023

Τι επενδύσεις κάνατε στο Ν. Κιλκίς;

Ερωτήματα που αφορούν το ύψος των επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για το Νομό Κιλκίς, απευθύνει η Ειρήνη Αγαθοπούλου προς τον υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά για το ύψος των επενδύσεων που έχουν εγκριθεί και για το τρόπο σχεδιασμού αυτών των επενδύσεων, όσον αφορά κυρίως τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η κ. Αγαθοπούλου στην ερώτηση της, “η κατανομή των πόρων από την πολιτεία, οφείλει να έχει ως στόχο την συνολική και αναλογική ενίσχυση όλων των περιοχών της χώρας καθώς και την προτεραιοποίηση  περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σύμφωνα τόσο με γεωγραφικά και δημογραφικά κριτήρια (π.χ. παραμεθόριος, μεγάλη μείωση του πληθυσμού κτλ) όσο και με το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής (π.χ. πρωτογενής τομέας, δευτερογενής, έντασης ανθρώπινου δυναμικού κτλ).”

Τονίζεται επίσης από την βουλεύτρια Κιλκίς ότι “υπάρχει ανάγκη ενός νέου μοντέλου που θα αμβλύνει τις ανισότητες και θα αντιμετωπίσει δίκαια τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων (οικονομική, υγειονομική και ενεργειακή), […] “η Πράσινη Μετάβαση, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου πρέπει να γίνουν με την κοινωνία μαζί και την κοινωνία όρθια, χωρίς να δημιουργούνται πολίτες πολλών ταχυτήτων.”

Σχόλια
One Response to “Τι επενδύσεις κάνατε στο Ν. Κιλκίς;”
  1. Ο/Η Georgios λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ οταν ηταν κυβερνιση,τι επενδυσεις εχει κανει στο Κιλκις???

Σχολιάστε