My Twitter Feed

8 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οι δήμοι μας για την Ημέρα της Γυναίκας -

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023

Πανστρατιά για το συλλαλητήριο -

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2023

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή κινητοποίηση -

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023

Στάση εργασίας κι απ` τα φαρμακεία -

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023

Οργή μαθητών στη Παιονία -

Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2023

Ο δήμος για τη Λαϊκή Αξιούπολης -

Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023

Νέο συλλαλητήριο στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 6 Μαρτίου, 2023

Ζητείται η αλήθεια για το έγκλημα -

Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2023

Οι δήμοι μας για την Ημέρα της Γυναίκας

Από πλευράς των δυο δήμων του νομού μας, μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας εξέδωσαν, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης κι η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Κιλκίς, Μαρία Μασμανίδου – Τσάβαλου.

Ο Κ. Σιωνίδης

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επισκιάζεται φέτος από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με την σκέψη μας στις οικογένειες που καλούνται να διαχειριστούν έναν γολγοθά μέσα στα σπίτια τους, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μέσα στο βαρύ πένθος που έχει πλήξει την χώρα μας, ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε αδιάλειπτα να ενισχύουμε και να προάγουμε την θέση της γυναίκας τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον διαχρονικό αγώνα τους για τα δικαιώματα ισότητας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

Η σύγχρονη κοινωνία μας έχει ανάγκη την αρμονική συμπόρευση όλων μας και η γυναίκα αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας μας και πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Η  Μαρία Μασμανίδου – Τσάβαλου:

Η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σκεπάζεται από ένα σκουρόχρωμο πέπλο, βαμμένο και με το αίμα αθώων γυναικών, που η ζωή τους έσβησε ξαφνικά σε μια καταραμένη σιδηροδρομική σύγκρουση στην κοιλάδα των Τεμπών. Βαθύς ο πόνος, βουβή η θλίψη, αδύναμη η παρηγοριά μπροστά στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία που έχει στοιχειώσει, μέρες τώρα, τη σκέψη μας.

Σήμερα δεν γιορτάζουμε. Πενθούμε σιωπηλά δίπλα στις οικογένειες που έχασαν το στήριγμά τους, τα παιδιά και τους δικούς τους ανθρώπους και ενώνουμε το λογισμό  και τις προσευχές μας με την οδύνη των γονέων, των μανάδων που θρηνούν για την αβάσταχτη απώλεια, που βρίσκονται στο προσκέφαλο των τραυματιών.

Στα κορίτσια με τα γελαστά πρόσωπα που έφυγαν, πριν ανθίσει η άνοιξη, αφήνοντας τα όνειρά τους ραγισμένα και ανεκπλήρωτα, στις μάνες, στις γιαγιάδες, στις αδελφές, στις φίλες των θυμάτων αποδίδουμε σήμερα 8 Μαρτίου τον οφειλόμενο φόρο τιμής, με την υπόσχεση να αντλήσουμε δύναμη από τα χαλάσματα και να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα, η καθεμιά από το δικό της μετερίζι, για να μην ξαναζήσει κανείς ποτέ μια τέτοια φρίκη.

Τα αιτήματα του γυναικείου κινήματος για αληθινή ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη προβάλλουν πάντα επίκαιρα, το πρόταγμα όμως της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.

Σχολιάστε