My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αρχή εργασιών Φ.Α. στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022

Συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση -

Κυριακή, 17 Απριλίου, 2022

Επισφαλής βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Σκληρό παζάρι για την τιμή οβελία -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Κόντρα με φόντο το προσφυγικό -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των Νέων Αγροτών -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Πρόταση για καταφύγιο αδέσποτων -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Ζητά τη παραίτηση του Γ. Ανδρίτσου -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Μυσταγωγία η συναυλία με τη Ν. Καραντζή

Τη μαρτυρική πορεία του Θεανθρώπου στην σταυρική θυσία αφηγήθηκε η βυζαντινή ψάλτρια Νεκταρία Καραντζή με λόγους θρηνητικούς σε μια συναυλία που προκάλεσε αισθήματα κατάνυξης και ευλάβειας σε όλους όσοι την παρακολούθησαν.

Οι στολισμένες με κλαδιά βάγιας αψίδες, το ημίφως, ο βουβός ήχος της σιωπής δημιούργησαν ένα υποβλητικό σκηνικό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ιστορήθηκε το Θείο Πάθος και αποδόθηκε, στηριγμένο στη λόγια και λαϊκή παράδοση, το μοιρολόι της Παναγιάς.

Η κορυφαία υμνωδός με την αγγελική φωνή και την αισθαντική εσωτερική μουσικότητά της έπλεξε στο εκκλησιαστικό υμνολόγιο τον σπαρακτικό μονόλογο της Θεοτόκου και της μάνας που αποχωρίζεται βίαια και άδικα το γιο της μεταδίδοντας στο κοινό συγκινησιακή φόρτιση.

Την υμνωδό πλαισίωσαν η Αλίκη Μαρκαντωνάτου στην αρχαία ελληνική λύρα και οι τελειόφοιτες του τμήματος θεάτρου και κινηματογράφου του ΔΙΕΚ Ελισάβετ Αγτζίδου, Καλλιόπη Μητσακάκη και Γεωργία Στεφανίδου, Σοφία Καλογερίδου.

Σε ρόλο παράλληλο ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος έβαλε στις ράγες του φιλοσοφικού στοχασμού τα ιστορικά γεγονότα της θεϊκής παρουσίας στη γη καταδεικνύοντας την ανωτερότητα της ορθής θεολογίας και το θρίαμβο της πίστης.

Τη συναυλιακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς παρακολούθησαν μεταξ΄θ άλλων, ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς κι ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης.

Σχολιάστε