My Twitter Feed

15 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισφαλής βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Σκληρό παζάρι για την τιμή οβελία -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Κόντρα με φόντο το προσφυγικό -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των Νέων Αγροτών -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Πρόταση για καταφύγιο αδέσποτων -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Ζητά τη παραίτηση του Γ. Ανδρίτσου -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Ομάδες συνεργασίας για Δοϊράνη -

Τρίτη, 12 Απριλίου, 2022

Μείωση κρουσμάτων στο Ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 10 Απριλίου, 2022

Κόντρα με φόντο το προσφυγικό

Νέα κόντρα μέσω ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχο, Χρήστο Γκουντενούδη, για το θέμα της αθώωσης του δεύτερου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς.

Η υπόθεση αφορά κατηγορία περί παράβασης καθήκοντος του κ. Γκουντενούδη σε βάρος του δήμου, την περίοδο της προσφυγικής κρίσης του 2016-2017.

Όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του ο τέως δήμαρχος, η αθώωσή του αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο. Από τη πλευρά του ο κ. Σιωνίδης υπογραμμίζει σε δική του απαντητική δήλωση ότι δεν κατανοεί τους πανηγυρισμούς του κ. Γκουντενούδη για το λόγο ότι τιμωρήθηκε μόνο πειθαρχικά και όχι και ποινικά.

Η δήλωση του κ. Γκουντενούδη:

“Επί 5 και πλέον χρόνια επιχειρήθηκε εναντίον μου η σπίλωση του ονόματος μου και της τιμής μου, με την δήθεν κατηγορία περί παράβασης καθήκοντος και ότι ζημίωσα το Δήμο Παιονίας κατά το χρονικό διάστημα 2016-2017 που ήμουν Δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το ζήτημα με την μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, ορισμένοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν εμένα ότι δήθεν εκμεταλλεύομαι την επαγγελματική μου δραστηριότητα προκειμένου να ζημιώσω το Δήμο μας και να ωφεληθώ οικονομικά εγώ και η εταιρεία στην οποία συμμετέχω.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ακόμα και η θέση μου σε αργία από το Δημοτικό Συμβούλιο για 4 μήνες. Παρ’ όλες όμως τις συκοφαντίες και τις στρεβλώσεις που επιχειρήθηκαν εις βάρος μου και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της συμπολίτευσης και από μερίδα των ΜΜΕ του νομού, στις 22-03-2022 ήρθε ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς και με απάλλαξε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία δεχόμενο τις θέσεις μου και τους ισχυρισμούς μου ότι ουδέποτε ζημίωσα το δήμο μας και ότι εγώ ουδέποτε επιχείρησα να ωφεληθώ εις βάρος των οικονομικών του Δήμου Παιονίας.

Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης αποτελεί κόλαφο για τους υβριστές και τους συκοφάντες μου και με δικαιώνει απόλυταενώπιον των συμπολιτών μου, για τις πράξεις και τις ενέργειες μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος. Ό,τι έπραξα ως Δήμαρχος το έπραξα για το συμφέρον του δήμου και των συμπολιτών μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πλέον αποτυπώθηκε και από τη Δικαιοσύνη αυτό που ήταν για εμένα αυτονόητο.

Ως προς αυτούς που με λοιδόρησαν και με συκοφάντησαν ή προκατέλαβαν ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις, θέλω να δηλώσω ότι τους καλώ (και γνωρίζουν αυτοί ποιοι είναι) να ανακαλέσουν αυτοβούλως τα άδικα και προσβλητικά λεγόμενα τους προς το πρόσωπο μου ενώ σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου απέναντι σε κάθε δημοσίευμα ή αναφορά που στόχο είχε να με πλήξει τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά!

Παραμένω προσηλωμένος στην συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη των θέσεων του συνδυασμού μας «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», απέναντι σε μια αποτυχημένη δημοτική αρχή και έναν δήμαρχο που το μόνο που έχει να προτάξει είναι η μικροπολιτική και το ίδιον όφελος, έναντι του τόπου μας και των δημοτών μας.”

Η δήλωση του κ. Σιωνίδη

“Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τις μομφές που επέρριψε στην διοίκηση του δήμου σε χθεσινή του δήλωση ο κ. Γκουντενούδης, στην οποία παράλληλα δημοσιοποιούσε την αθώωση του από ποινικό δικαστήριο.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι από την ανθρώπινη πλευρά με χαροποίησε ότι δεν του επιβλήθηκε και δεύτερη ποινή πέραν αυτής, της τετράμηνης αργίας, που εκτίει σήμερα.

Έως τώρα έχω διαχειριστεί το θέμα της πειθαρχικής ποινής του κ. Γκουντενούδη για παράβαση καθήκοντος με μεγάλη διακριτικότητα.
Αφορούσε οικονομικές συναλλαγές του 2016 για τις οποίες του επιβλήθηκε πειθαρχικά η ποινή της τετράμηνης αργίας, η οποία επίσης επικυρώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας όταν αυτό εξέτασε την προσφυγή του έναντι της επιβληθείσας ποινής.

Κατανοώ την ικανοποίηση του γιατί τιμωρήθηκε μόνο πειθαρχικά και όχι και ποινικά, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω πως είναι δυνατόν να πανηγυρίζει την στιγμή που είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην Παιονία που τιμωρήθηκε, με αργία, για παράβαση καθήκοντος σε οικονομικά θέματα.”

Σχολιάστε