My Twitter Feed

3 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη συμμετοχή και ενστάσεις

*Δήλωση του γραμματέα της ΝΕ Θ. Ανθρακίδη.

Με σοβαρά παρατράγουδα και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου στο Νομό Κιλκίς οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Πράγματι, για την εγκυρότητα του αποτελέσματος στη κάλπη του Πολυκάστρου, υποβλήθηκαν ενστάσεις για αλλοίωση αποτελέσματος, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν δεκτές, με προφανές το ενδεχόμενο να επέλθουν τροποποιήσεις όσο αφορά τη σταυροδοσία των υποψηφίων.

Κι αυτό, την ώρα που στο νομό μας καταγράφηκε το απίστευτο, να έχουμε δηλαδή αύξηση κατά 26,5% των ψηφισάντων την Κυριακή, έναντι όσων προσήλθαν στις κάλπες τον Δεκέμβρη του 2021 για την εκλογή προέδρου. Κι αυτό, όταν στο σύνολο της χώρας η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα ήταν κατά 30% χαμηλότερη! Να σημειωθεί ότι το ποσοστό συμμετοχής στο νομό μας ήταν το υψηλότερο στη χώρα!

Συγκεκριμένα, στις κάλπες για τα όργανα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν στο νομό Κιλκίς 3.195 άτομα (για την ανάδειξη του νέου προέδρου είχαν ψηφίσει τη πρώτη Κυριακή 2.523).

Τα αποτελέσματα

Όπως ήταν πασιφανές αναμενόμενο, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος συντάχθηκαν με σαρωτικά ποσοστά υπέρ του ονόματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όσο αφορά τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, οι φερόμενοι ως υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα Λάζαρος Παζαρτζικλής και Έλλη Φρεγγίδου κατέγραψαν τους συσχετισμούς και αναμένουν τώρα την επικύρωση των αποτελεσμάτων.

Με βάση, πάντως, τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν τη Κυριακή, στη νέα ΝΕ εκλέγονται οι εξής 11 πρώτοι:

1) ΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 592

2) ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 536

3) ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 531

4) ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 506

5) ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 493

6) ΦΡΕΓΓΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ 416

7) ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΜΑΡΙΑ 322

8) ΓΚΟΛΙΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 320

9) ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 280

10) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ 269

11) ΠΕΛΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ-ΔΩΡΟΘΕΑ 263

12) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ 222

13) ΓΟΥΓΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ 222

14) ΚΙΚΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 212

15) ΓΟΥΔΑΜΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 154

16) ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 63

17) ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 56

18) ΣΚΑΝΤΖΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 50

19) ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 46

20) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 30

21) ΦΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18

Τέλος, για τους συνέδρους να σημειωθεί ότι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι θα εκλεγούν, δηλαδή θα έχουν το δικαίωμα να παραβρεθούν στο συνέδριο 43 άτομα από το νομό μας.

Δήλωση Ανθρακίδη

Με αφορμή τις εκλογές, ο γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:

“Η χθεσινή μεγαλειώδης κινητοποίηση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς, κατέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο αυτό που βλέπαμε να συμβαίνει εδώ και καιρό.

Η σημαντικότατη αύξηση των ψηφισάντων μελών και φίλων κινήθηκε σε ποσοστά εντυπωσιακά για τα δεδομένα όχι μόνο του Κιλκίς αλλά και της χώρας. Ο νομός Κιλκίς παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση μελών και φίλων στις εσωκομματικές του διαδικασίες σε όλη την επικράτεια, αυξάνοντας τους συμμετέχοντες από 2.523 που είχαν ψηφίσει στις εκλογές για Πρόεδρο, σε 3.195 που ψήφισαν χθες. Μία αύξηση 26.5%!

Η πολιτική αλλαγή που εκτυλίσσεται στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά, εκφράστηκε με την χθεσινή άψογη εσωκομματική διαδικασία και την μαζικότητα που αυτή έλαβε.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων με μπροστάρη την νέα γενιά.

Ανέλαβα γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς το 2018 με απόφαση της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, προκειμένου μαζί με τα άλλα μέλη της Ν.Ε. να οδηγήσουμε το κίνημα μας στην νέα εποχή.

Σε χρόνια δύσκολα με υποστελεχωμένη την νομαρχιακή επιτροπή και με ανενεργές τις οργανώσεις, καθότι οι υπόλοιποι σχηματισμοί που συμμετείχαν στο Κίνημα Αλλαγής αποχώρησαν, με μηδενική χρηματοδότηση, χωρίς γραφείο ως έδρα του κόμματος στο Κιλκίς, πολέμησα με όλες μου τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών ήταν η κατακόρυφη αύξηση της εκλογικής μας δύναμης και η συνεπακόλουθη εκλογή βουλευτή ΠΑΣΟΚ μετά από χρόνια στο νομό μας αλλά και η χθεσινή συγκλονιστική συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής των νέων κομματικών οργάνων, τριών και πλέον χιλιάδων μελών και φίλων μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες στην χθεσινή πανηγυρική διαδικασία και να δηλώσω για μία ακόμη φορά, πως παραμένω ένας απλός στρατιώτης, πάντοτε όμως στρατευμένος στην συλλογική προσπάθεια για την ενδυνάμωση του χώρου μας αλλά και την επικράτηση των ιδεών μας.

Εύχομαι από καρδιάς στα μέλη των νέων δημοτικών οργανώσεων και της νομαρχιακής επιτροπής, καλή δύναμη στα καθήκοντα τους.”

 

Σχολιάστε