My Twitter Feed

4 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για την απεργία -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Ποντιακός: Το στήσανε για να μας ρίξουνε! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Κι όμως, ο ιός είναι πάντα στα ύψη! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει” -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Κοντά στα άλλα και …γρίπη πτηνών! -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Καλώς ήλθε το δολάριο! -

Παρασκευή, 1 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Επίσκεψη Στολτίδη σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας από τα σοκ διαδοχικών κρίσεων, αντεργατικών πολιτικών και πληθωριστικών πιέσεων, ραγδαίας όξυνσης των ανισοτήτων και φτωχοποίησης κοινωνικών ομάδων, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Περάσαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μία βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επη ρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας, τις ζωές μας. Και κυρίως, μια κρί ση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων, που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Απεργία 6 Απριλίου: Στάση εργασίας στα λεωφορεία – Δεμένα τα πλοία

Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονο μικές δυσκολίες, σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Γιατί μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια, απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”.

Σχολιάστε