My Twitter Feed

3 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει” -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Κοντά στα άλλα και …γρίπη πτηνών! -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Καλώς ήλθε το δολάριο! -

Παρασκευή, 1 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Επίσκεψη Στολτίδη σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Σύσκεψη για τρόφιμα – αγορά -

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Δωρεά υλικού σε δομές υγείας -

Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2022

Ρεύμα: Βοήθεια για επανασύνδεση -

Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2022

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα μέσω της οποίας πρέπει να δηλωθούν από επιχειρηματίες οι διαθέσιμες ποσότητες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα προϊόντα, κυρίως πρώτες ύλες (σιτάρι, καλαμπόκι, άλευρα, ηλιέλαιο κ.α), δήλωσε στον Κανάλι Ένα του Πειραιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Η καταγραφή αυτή θα πρέπει να επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των αποθεμάτων και να αποτρέπεται κάθε κερδοσκοπική προσπάθεια.

Ήδη, από τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1.500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, για προσπάθεια αισχροκέρδειας, είπε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να γίνεται έλεγχος εάν δικαιολογείται η όποια ανατίμηση με βάση την αύξηση των πρώτων υλών.

Ειδικά για όσους επιχειρήσουν κερδοσκοπία, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι το κράτος θα είναι αυστηρό. «Σε μια τέτοια περίοδο δεν είναι μόνο παράνομο, είναι και απολύτως ανήθικο, για όποιον το επιχειρεί», σημείωσε.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί ο τρόπος κατανομής της ενίσχυσης 45 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών, με βάση τον τζίρο του προηγουμένου έτους.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι έχει διασφαλιστεί από την ΕΕ, για πολλά προϊόντα που εξαγάγαμε και πήγαιναν στις εμπόλεμες χώρες, να ενεργοποιηθεί το μέτρο των κρατικών ενισχύσεων, για απορρόφηση των προϊόντων αυτών στις εγχώριες αγορές.

Στα εγκαίνια εκθέσεων

Η κυβέρνηση στηρίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα γιατί με τη δράση τους αποτελούν την απάντηση στις προκλήσεις της νέας εποχής, καθώς μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία, αξιοποιώντας τα προϊόντα της ελληνικής  αγροδιατροφής, τόνισε ο ΥπΑΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς, στα εγκαίνια της 30ης Διεθνούς Εκθέσεως Detrop boutique και της 10ης ARTOZYMA, που διοργανώνοντας στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε τα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Το Συνέδριο της ΕΘΕΑΣ

Την αναγέννηση και ανασυγκρότηση του αγροτικού συνεταιρισμού σηματοδοτεί το Συνέδριο της ΕΘΕΑΣ για την εκλογή διοίκησης, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του, μέσω διαδικτύου.

Ο μετασχηματισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού μπορεί να ήταν πάντοτε μια αναγκαιότητα λόγω της παγκοσμιοποίησης, αλλά σήμερα η αναγκαιότητα αυτή έχει ενισχυθεί λόγω των συνεπειών της ενεργειακής, γεωπολιτικής και της κλιματικής κρίσης, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ΕΘΕΑΣ θα υπηρετήσει το αξιακό σύστημα που το συνεταιριστικό κίνημα εκφράζει, χωρίς τη σκιά της ηθικής απαξίωσης του παρελθόντος.

Σχολιάστε