My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η Ιστορία ως φάρσα;

floridis_panagΤου Παναγιώτη Φλωρίδη


Στις 14 Φεβρουαρίου του 1999 το Κιλκίς δέχθηκε την επίσκεψη του υψηλότερου κυβερνητικού κλιμακίου στην ιστορία του. Ηταν εδώ ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης συνοδευόμενος από πλειάδα κυβερνητικών στελεχών.

Την ημέρα εκείνη στο Κιλκίς συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα: Πρώτον, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την ίδρυση ΤΕΙ στο Κιλκίς. Και δεύτερον, ο Πρωθυπουργός πληροφορήθηκε, στο Κιλκίς πάλι, ότι ο Οτσαλάν βρισκόταν λάθρα στην Ελλάδα.

Εκτοτε, ο μεν Οτσαλάν είναι έγκλειστος στο νησί Ιμραλί, το δε ΤΕΙ του Κιλκίς παραμένει αιχμάλωτο στην γραφειοκρατία και την ακινησία της Κεντρικής Εξουσίας. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το παράρτημα ΤΕΙ του Κιλκίς το μόνο που πέτυχε είναι να αλλάξει «αφεντικό» Από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πέρασε στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες. Και παρ’ όλο που το νέο, πανάκριβο κτίριο έχει ολοκληρωθεί, το μέλλον του ΤΕΙ μας παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, έως ανύπαρκτο.

Το περασμένο Σάββατο το Κιλκίς υποδέχθηκε ένα πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο. Πέντε υπουργοί και υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Περιφερειάρχες και λοιποί, βρέθηκαν στο Κιλκίς για την Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων. Το Κιλκίς τους υποδέχθηκε με σεβασμό, άρτια οργάνωση, και πνεύμα φιλοξενίας. Αλλά και προσμονής.

Αυτήν τη φορά ο κεντρικός στόχος ήταν μελετημένος, εξειδικευμένος και με ακρίβεια κοστολογημένος. Ηταν η μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αφορά στο τεράστιο και κοινωνικά φλέγον θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα στις παραμεθόριες περιοχές, τις όμορες με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, όπου τα φθηνά καύσιμα αποτελούν ένα ακόμη κίνητρο (μετά τα καζίνο) για μαζική έξοδο των Ελλήνων. Η μελέτη αυτή, προ ημερών, παραδόθηκε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο οποίος την δέχθηκε μετά πολλών επαίνων και την παρέπεμψε προς αξιολόγηση και αξιοποίηση στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Η μελέτη ήδη έχει γίνει κτήμα όλων των Επιμελητηρίων της χώρας καθώς και των Ενώσεων των παρατηριούχων. Ολοι την υποδέχθηκαν με θαυμασμό και προσμονή. Είναι ένα σοβαρό βήμα για την επίλυση ενός μείζονος ζητήματος.

Από το 1999, εκτός από την κυβέρνηση Σημίτη, πέρασαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου και φθάσαμε αισίως στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ελπίζουμε ότι για τη μελέτη των καυσίμων να μη μεσολαβήσουν τόσες κυβερνήσεις και 14 χρόνια για να διαπιστώσουμε εν τέλει, ότι δεν άξιζε τον κόπο!

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε