My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Εξηγήσεις για τα φωτοβολταϊκά

Αμφισβητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τη μεθοδολογία με την οποία η ΔΕΗ χαρακτήρισε κορεσμένα τα δίκτυα δεκαέξι νομών της χώρας, μεταξύ των οποίων κι αυτός του Κιλκίς, για τους οποίους ζητήθηκε να σταματήσει η υποδοχή νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά.

fotovoltaikaotovoΜε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Α. Ζερβό, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Βασιλάκος, ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις για τους τεχνικούς περιορισμούς που λαμβάνει υπόψη η ΔΕΗ προκειμένου να καθορίσει το όριο ανά περιοχή, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής των περιορισμών αυτών.

Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη πως, δεδομένου ότι η ΔΕΗ θεωρεί πως “θα υπάρξει κορεσμός δικτύων και αδυναμία ικανοποίησης αιτημάτων με εύλογο κόστος και χρόνο υλοποίησης των έργων σύνδεσης”, θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει ποιο θεωρεί ως εύλογο κόστος και χρόνο. Ρωτά, εξάλλου, αν έχουν ληφθεί υπόψη οι δυνατότητες εκτέλεσης μικρής κλίμακας επενδύσεων που θα αύξαναν σημαντικά τη δυνατότητα απορρόφησης ενέργειας από τα δίκτυα (π.χ. αναβάθμιση γραμμών, εγκατάσταση συσκευών αντιστάθμισης αέργου ισχύος, χρήση ρυθμιστών τάσης, κ.α.)

Για το θέμα έδωσε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή σχετικές διευκρινίσεις η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια ομάδα εργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και της ΔΕΗ για να βρεθούν λύσεις όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση είναι τοπικά και δεν αφορούν ολόκληρους νομούς.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ θα έπρεπε να χαρακτηριστούν ως κορεσμένα (και να σταματήσει η υποδοχή νέων αιτήσεων) τα δίκτυα των νομών Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε