My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΑΣ Κιλκίς: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

eas-kilkisΣε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Κιλκίς μετά τη δικαστική απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν απαράδεκτα τα` ασφαλιστικά μέτρα των 40 περίπου εργαζομένων κατά της διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση ήλθε μετά από άλλες δυο που έκαναν δεκτά τα` ασφαλιστικά μέτρα, αφού απέρριπταν το αίτημα της διοίκησης για άρση τους. Ωστόσο, την τρίτη και κυριολεκτικά «φαρμακερή» για τους εργαζόμενους φορά, έγινε δεκτή η άρση, μ` αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται πλέον «επί ξυρού ακμής»!

Τα` ασφαλιστικά μέτρα είχαν κατατεθεί για το λόγο ότι η διοίκηση της ΕΑΣ τους οφείλει τους εργαζόμενους συνολικά περί τις 600.000 ευρώ δεδουλευμένα. Χαρακτηριστικά, υπάρχει υπάλληλος στον οποίο η Ένωση χρωστάει 38.000 ευρώ!

Με τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις, που έκαναν δεκτά τα μέτρα, επιβλήθηκε με προσωρινή εντολή απαγόρευση μεταβολής της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΕΑΣ. Με βάση την απόφαση αυτή, τα έσοδα της Οργάνωσης δεσμεύονταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το γεγονός, δημιουργούσε βάσιμες προσδοκίες για αποπληρωμή, μέρους τουλάχιστον, των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Ωστόσο, με την τελευταία απόφαση διευκρινίζεται ότι τα έσοδα της ΕΑΣ δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη κινητή περιουσία της και επομένως θα πρέπει ν` αποδεσμευτούν απ` το Ταμείο. Γεγονός, που κάνει τους εργαζόμενους να πιστεύουν ότι αυτά θα διοχετευτούν αλλού και όχι για πληρωμέςτους.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η οριστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα ληφθεί στις 7 Αυγούστου. Παρ` όλα αυτά, οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν παράλληλα να καταθέσουν αγωγές εναντίον της διοίκησης, στ` πλαίσια του ατέρμονου  έτσι όπως εξελίσσεται δικαστικού αγώνα τους.

Για την απελπιστική οικονομική θέση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΑΣ μαζί με τη «στάση πληρωμών» που κάνει εδώ και πολλούς μήνες, έκοψε ακόμα και τη χορήγηση κουπονιών για ψώνια από σούπερ μάρκετ, όπως έκανε παλιότερα έναντι μισθοδοσίας.

Κλειστός ο αλευρόμυλος

 

Για της ΕΑΣ Κιλκίς να σημειωθεί επίσης ότι εδώ κι έναν μήνα παραμένει κλειστό ολόκληρο το βιομηχανικό της συγκρότημα στην Καλίνδρια, μ` αποτέλεσμα να μην παράγεται πλέον αλεύρι και ψωμί. Η αιτία για το «λουκέτο» ήταν η έλλειψη 45.000 ευρώ, που ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία του συγκροτήματος!

Σχολιάστε