My Twitter Feed

5 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για τις συνοριακές διελεύσεις -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Διαμαρτυρία στους Ευζώνους -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Γιατί το “όχι” στα φωτοβολταϊκά -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Να μη συρρικνωθούν τα ΕΛΤΑ -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Η ΠΕ Κιλκίς για τα νέα μέτρα -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Φύσκα:Ο συναγερμός κι ο Εύοσμος -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Για τα προβλήματα των δικηγόρων -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Για τις συνοριακές διελεύσεις

*Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πρωτοβουλία της Ειρ. Αγαθοπούλου.

Με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, 27 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ν. Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, αναδεικνύουν τα προβλήματα στις χερσαίες διελεύσεις μετά την επιβολή των νέων μέτρων από 1.3.2021 καθώς πλέον για τα συνοριακά σημεία ελέγχου της Κακαβιάς (Ελλάδας – Αλβανίας) και Ευζώνων (Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας) ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου τετρακοσίων (400) ατόμων ανά ημέρα.

Όπως τονίζουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το παραπάνω όριο δεν εξαιρούνται οι οδηγοί των διεθνών μεταφορών και οι εργαζόμενοι από τους παραμεθόριους δήμους οι οποίοι μεταβαίνουν καθημερινώς για την εργασία τους στις γειτονικές χώρες.

Τα παραπάνω προβλήματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκληθούν στους οδηγούς, στους εργαζομένους, στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες αλλά στην λειτουργία του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Γι’ αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν προτίθενται να εξαιρέσουν τους οδηγούς και τους εργαζόμενους από το ανώτατο όριο ατόμων και να μεριμνήσουν για την ανεμπόδιστη μετακίνηση τους.

Σχολιάστε