My Twitter Feed

3 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φύσκα:Ο συναγερμός κι ο Εύοσμος -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Για τα προβλήματα των δικηγόρων -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Αισθητός ο σεισμός και στο Ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Στη τελευταία κατοικία ο Εμμανουήλ -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Καμιά παραβατική συμπεριφορά -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ένα χωριό… «Φύσκα» στον ϊό! -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ιός: Με διψήφιο αριθμό και πάλι (11) -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Δεκτά αιτήματα των εμπόρων -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Φύσκα:Ο συναγερμός κι ο Εύοσμος

Ο συναγερμός στον οποίο τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 11 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο χωριό Φύσκα, περίπου 20 χλμ από το Κιλκίς, σχετίζεται και το γεγονός ότι το χωριό επισκέπτονται συχνά κάτοικοι του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όπου τα κρούσματα, ειδικά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, έχουν εντάξει την περιοχή από τις 20 Φεβρουαρίου στο ‘’βαθύ κόκκινο’’ και σε σκληρό lockdown.

Αυτό ανέφερε επικαλούμενο πληροφορίες του, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν τηρήθηκαν από τους κατοίκους τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ και τα καφενεία στο χωριό ήταν ανοιχτά.

Τα πρώτα 7 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και έπειτα από εξετάσεις που έκαναν οι ασθενείς σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, κάλεσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργηθούν rapid test σε όλους τους κατοίκους. Από τα 48 τεστ, τα 8 ήταν θετικά.

«Στα 8 θετικά κρούσματα συμπεριλαμβάνονται και 4 από τα πρώτα που εντοπίστηκαν στο χωριό. Έτσι τα κρούσματα στη Φύσκα ανέρχονται σε 11 και ευτυχώς οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και είναι στα σπίτια τους», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης. Πρόσθεσε ακόμη πως τον τελευταίο μήνα δεν έχει τελεστεί κάποιο μνημόσυνο, γάμος ή κηδεία που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μεγάλη διασπορά του ιού.

Στο χωριό πλέον, για την τήρηση των μέτρων είναι καθημερινοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε